Bohusläningen

Ny restaurang på gång i centrala Uddevalla

- Nya ägaren Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Jam music restaurant kämpade för sin överlevnad – men gick till slut ändå i konkurs under våren. Nu är en ny restaurang på gång i samma lokaler.

Det finns mycket att göra, men samtidigt kommer det bli väldigt fint

I mitten av maj tog socialnämn­dens arbetsutsk­ott i Uddevalla beslutet att återkalla Jam music restaurant­s alkoholtil­lstånd. Sedan dess har restaurang­en haft stängt, och i juni ansökte ägarna om konkurs. Sammanlagt var musikresta­urangen öppen i ungefär ett år.

Under sommaren har lokalen på Norra Drottningg­atan stått tom. Men inte länge till.

Nu står det

klart att Danny Hassan från Uddevalla tar över lokalen. Renovering­sarbetet är i full gång och den nya ägaren ser fram emot öppningen.

– Det känns jättebra. Vi har haft två arkitekter på plats, de har gått igenom lokalen och tanken är att vi ska renovera en hel del. Det finns mycket att göra, men samtidigt kommer det bli väldigt fint, det kan jag lova, säger han.

Exakt vad de kommer att renovera vill Danny Hassan inte gå in på. Inte heller vilken mat det kommer att serveras.

– Vi kommer att servera mat och alkohol, det är allt jag kan säga just nu. Mer än så kan jag tyvärr inte berätta, det är lite för tidigt. Ring mig om 20 dagar då vet jag mycket mer, berättar en förtegen Danny Hassan, som också äger restaurang­en Briggen på Torp köpcentrum och Etagegrill­en i Trollhätta­n AB.

35-åringen kommer ursprungli­gen från Kurdistan, men har bott i Sverige och Uddevalla sedan 20 år tillbaka.

– Jag har bott länge här och trivs jättebra i Uddevalla. Mitt mål är att vi ska servera god mat och dryck till våra gäster.

När restaurang­en slår upp sina portar är i nuläget oklart, enligt Danny Hassan.

– Det är för tidigt att prata om det, vi får helt enkelt avvakta och se. Först och främst behöver vi bli klara med renovering­en.

Klart är att den nya restaurang­en kommer att byta namn.

– Det stämmer, men mer än så kan jag inte säga, säger den nya ägaren utan att avslöja något mer.

 ?? Bild: Nemanja Kazic ?? Sedan Jam music restaurant stängde i våras har lokalen stått tom. Men snart ska en ny restaurang öppna i samma lokal.
Bild: Nemanja Kazic Sedan Jam music restaurant stängde i våras har lokalen stått tom. Men snart ska en ny restaurang öppna i samma lokal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden