Bohusläningen

Slutet nära för Mollöns gård - läggs ner efter 40 år

- Kenneth Eriksson

Hyresavtal­et för Mollöns gård är uppsagt. Det betyder att lägergårde­n försvinner vid årsskiftet.

– Var sak har sin tid, det blir bara så, kommentera­r Jorma Hellberg som i övrigt är fåordig om bakgrunden till att han och hustrun Barbro Hellberg avvecklar verksamhet­en på Mollön som när den startade för cirka 40 år sedan var en 4 H-gård.

Dock framgår det

att paret Hellberg går i pension, men att de själva inte vet så mycket om vad händer. Av gårdens hemsida framgår dock att Mollögårde­ns hästar sedan en tid tillbaka finns i Flakeberg för ridning och lägerverks­amhet.

– Andra krafter har tagit över, säger Jorma Hellberg som apropå coronapand­emins verkningar med krav på social distanseri­ng ger det liten betydelse för att verksamhet­en avvecklas.

– En liten inverkan har det haft, men det hade blivit en avslutning ändå, säger Jorma Hellberg.

Kultur- och fritidsför­valtningen som hyrt ut gården känner inte till någon ”hemlös”

verksamhet som passat bra att bli nästa hyresgäst efter årsskiftet.

– Vi har

inget intresse av att hitta hyresgäste­r, säger Roger Hansson, avdelnings­chef på kultur och fritid som i stället hänvisar det problemet att lösas av samhällsby­ggnads lokalförva­ltare.

– Hyreskontr­aktet sades upp på deras initiativ, därför avvecklar vi på bästa sätt, säger Roger Hansson som tycker att Mollöns gård har betytt mycket för Uddevallas unga under sin aktiva tid.

 ?? Bild: Lasse Edwartz ?? Joarma Hellberg har drivit Mollöns gård i 40 år med många aktivitete­r genom åren, men nu är det slut. Bilden är tagen vid ett evenemang 2007.
Bild: Lasse Edwartz Joarma Hellberg har drivit Mollöns gård i 40 år med många aktivitete­r genom åren, men nu är det slut. Bilden är tagen vid ett evenemang 2007.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden