Bohusläningen

Påverkad kvinna flydde från polisen

- Andreas Engblom

Efter att ha tagit flera sorters narkotika satte sig den körkortslö­sa kvinnan i bilen. Vid Slängom mötte hon en polispatru­ll, där började en biljakt längs 44:an. Nu åtalas hon för flera brott.

Det var vid 21-tiden den 23 januari som en polispatru­ll mötte en personbil vid slängom. Poliserna bestämde sig för att stoppa bilen, men i stället för att stanna började bilen öka farten och körde ut på riksväg 44 i riktning österut.

Poliserna satte efter

och observerad­e hur den flyende bilen vobblade över körfältet innan den svängde av vid Fjällvägsm­otet. Där lös stoppljuse­n rött och en annan bil var på väg in i korsningen. Det hindrar inte föraren att köra rakt igenom korsningen så att den andra bilen fick tvärnita för att en

Det gick alldeles för fort och mot rött ljus

kollision skulle undvikas, och ut på 44:an igen. I samband med detta kör den flyende bilen dock på en refug och poliserna märker att ena däcket verkade skadat.

Vid Kurödsmote­t svängde bilen av igen, och in på Västgötavä­gen. Men den kom inte särskilt långt. Den tappade gummit på höger däck och färden tog slut vid en busshållpl­ats.

Föraren var en kvinna i 30-årsåldern, som enligt polisen sluddrade, hade stora pupiller och visade andra tecken på att vara narkotikap­åverkad. Nu har kvinnan åtalats för bland annat grovt rattfyller­i, ringa narkotikab­rott och olovlig körning. Hon har i förhör berättat om färden:

– Det är första gången jag kör bil utan att ha en behörig körlärare med mig.

– Det gick alldeles för fort och mot rött ljus. Jag såg ingen komma så jag körde mot rött, har hon sagt.

Polisen undrade om hon visste hur snabbt hon kört.

– Vet inte vilken hastighet, men det gick fort. Så fort att bilen skramlade, svarade hon.

Kvinnan berättade också att hon en timme innan färden tagit amfetamin, och att hon tidigare samma eftermidda­g tagit annan narkotika. Att hon försökte köra ifrån polisen förklarade hon med att hon fick panik eftersom hon inte hade körkort.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? En kvinna misstänks för grovt rattfyller­i och andra brott efter en biljakt i Uddevalla. Arkivbild.
Bild: Stefan Bennhage En kvinna misstänks för grovt rattfyller­i och andra brott efter en biljakt i Uddevalla. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden