Bohusläningen

Ljungskile mot sjukdomsdr­abbat topplag

-

Halmstad störs av coronasmit­ta bland spelare och ledare inför mötet med Ljungskile SK. Jörgen Wålemark tror att det påverkar dem, men varnar också för tabelltvåa­ns breda trupp.

Inför matchen mellan Halmstad och Ljungskile har det mesta handlat om smitta. HBK har både spelare och ledare med bekräftad covid-19 och kommer inte med den bästa uppladdnin­gen.

– Det är inte till fördel för Halmstad inför matchen. Det har inte det vanliga laget med Joel Allansson och Dusan Djuric (avstängd) som har spelat nästan varje match på innermittf­ältet. Såklart det påverkar dem men de har spelare i truppen som håller hög kvalitet ändå, varnar Jörgen Wålemark.

– En stentuff uppgift. Vi får göra en riktigt bra prestation om vi ska ta poäng. De sätter normalt en hög press så det gäller att komma ur den pressen för att hitta ytor.

Ljungskile kommer från

två starka insatser mot Norrby (1–1) och Eskilstuna (0–0) – men utan att ha tagit med sig någon seger. Det senaste Hbk-mötet (0–0 den 1 augusti) var Wålemark också nöjd med.

– Framför allt försvarsmä­ssigt var vi bra. Framåt måste vi tro på oss själva så att vi inte bara får spela försvarssp­el.

Jörgen Wålemark fick tillbaka

Andreas Murbeck i den senaste matchen och nu har mittbacken fått ytterligar­e några träningar med laget.

– Det är skönt att han är tillgängli­g igen. Vi får se om han kan starta eller om vi ska hålla tillbaka honom lite till, säger Lsk-tränaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden