Bohusläningen

Fakta: Rebecca Peterson

- Pelle Strandman/tt

Vad har du för förväntnin­gar på Franska öppna?

– Att förbereda mig så gott jag kan och känna att jag har gjort allt i min makt för att ge mig en chans att spela bra. Det är det enda jag kan kräva av mig själv just nu i den sits som jag befinner mig i. Peterson tillägger:

– Det är inte så jättemånga tävlingar kvar i år. Mitt mål är att jag ska komma tillbaka och känna att jag är hundraproc­entig gällande hälsan och skador. Det är mitt största mål inför 2021.

Sina kamper vid

sidan av tennisbana­n till trots har Rebecca Peterson kommit till spel i fem turneringa­r sedan Wta-touren återupptog­s i början av augusti efter fem månaders uppehåll. Bland annat i US Open där hon inför tomma den 6 augusti 1995 (25 år). 49. Hennes pappa Mart Peterson.

Meriter (singel):

Två segrar på Wta-touren, i Nanchang och Tianjin, båda 2019.

läktare åkte ut direkt i första omgången.

I Paris, där hon på söndag öppningssp­elar mot 64-rankade belgiskan Alison van Uytvanck, kommer det däremot att tillåtas publik – om än i begränsad skara. Från början sades det att 20 000 åskådare skulle tillåtas per dag på Roland Garros, vilket sänktes till 11 500 och sedan 5 000, bara för att sedan minskas till 1 000 på grund av ökande fall av covid-19 i Frankrike.

Grand slam-historik:

Nio spelade turneringa­r, som bäst till tredje omgången, i US Open i fjol.

Möter belgiskan Alison van Uytvanck i första omgången av årets försenade upplaga av Franska mästerskap­en i Paris.

Aktuell:

– Det är klart roligare när det är publik, det blir en annan känsla då när man spelar. Jag litar på att tävlingen gör ett bra och säkert event, säger Peterson.

– Det här är ett år som är väldigt annorlunda och förmodlige­n aldrig kommer att komma tillbaka igen, och jag tror att 2021 säkert kommer påverkas lite av det (pandemin) också.

 ?? Bild: Adam Ihse/tt/arkiv ?? Rebecca Petersons största mål inför 2021 är att bli hundra procent frisk och skadefri.
Bild: Adam Ihse/tt/arkiv Rebecca Petersons största mål inför 2021 är att bli hundra procent frisk och skadefri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden