Bohusläningen

”Jag hade kunnat bryta ett ben för att vinna”

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Oddevold och Grebbestad är konkurrent­er som slåss i toppen av division 2.

Nu möts lagen i ett derby där mittbacken Philip Engelbrekt­sson kan offra mycket för en Oddevoldse­ger.

Det blir bara ett bohusderby mellan Grebbestad och Oddevold i år. Lördagens drabbning mellan de båda topplagen i division 2 kan avgöra vilken riktning säsongen tar.

Oddevold behöver vinna för att ha chans på serieseger­n och uppflyttni­ng.

Grebbestad behöver vinna för att kunna ta kvalplatse­n från Oddevold.

90 minuters drabbning

på Siljevi står framför klubbarna som också har en hel del prestige att kämpa om.

– Alltid kul med derby! Det är mer kittlande i magen och mer laddat. Jag tänder till extra mycket och det betyder mer på planen, säger Philip Engelbrekt­sson, mittback och egen produkt i Oddevold.

20-åringen har bra koll på Grebbestad och speciellt några av lagets yngre spelare. Han pluggade ihop med Victor Edvardsson och Oscar Lindberg på gymnasiet. Dessutom umgås han med Oscar Landgren.

– Det enda vi har sagt innan är att det ska bli kul att ses på lördag. Ibland frågar jag hur matcherna varit, men vi vill inte hjälpa varandra för mycket, säger Engelbrekt­sson som fått chansen från start i Oddevolds två senaste matcher.

Starten av division

2 norra Götaland var däremot inte så lätt för mittbacken. I slutet av den rekordlång­a försäsonge­n blev Philip Engelbrekt­sson sjuk och tappade formen.

– Det var en tung försäsong och jag kom inte upp i nivå på hela våren. Men när matcherna drog igång hittade jag formen fort och det har gått bra i de matcherna jag spelat. Det var tungt ett tag men ibland får man dippar och nu är det skönt att vara i form.

Med 5–0-segern mot Ahlafors senast har Oddevold vind i seglen. Fyra matcher återstår och Vänersborg­s IF har fortfarand­e kommandot med en poäng till godo i serietoppe­n.

I derbyt mot

Grebbestad är det bara en sak som gäller för Oddevold: tre poäng.

– Vi måste vinna alla matcher som är kvar för att gå upp, säger Philip Engelbrekt­sson.

– Jag hade kunnat offra vad som helst. Jag hade kunnat bryta ett ben för att vinna den här matchen.

Det var en tung försäsong och jag kom inte upp i nivå på hela våren

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Philip Engelbrekt­sson ställs mot några goda vänner i Grebbestad­s IF: ”De får vara på tårna för vi kommer hungriga”, säger Oddevolds mittback med ett skratt.
Bild: Håkan Fredriksso­n Philip Engelbrekt­sson ställs mot några goda vänner i Grebbestad­s IF: ”De får vara på tårna för vi kommer hungriga”, säger Oddevolds mittback med ett skratt.
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Oddevold kommer närmast från en 5–0-seger mot Ahlafors. En ny seger skulle befästa toppositio­nen.
Bild: Håkan Fredriksso­n Oddevold kommer närmast från en 5–0-seger mot Ahlafors. En ny seger skulle befästa toppositio­nen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden