Bohusläningen

Utsikten över Byfjorden lockar till ovanlig visning

Bygget av bostäderna Sunds Terrasser har kommit så långt att intressera­de nu får möjlighet att ställa sig på de olika våningspla­nen och blicka ut över Uddevallab­ron och Byfjorden. – Även om lägenheter­na i nuläget bara är i rå betong känns det riktigt rol

-

Bygget av de två första husen av fyra drog igång i augusti. Bland dem som redan köpt en bostad har produktion­en följts med stort intresse. – Köparna dyker upp här titt som tätt för att se vad som händer. De är väldigt förväntans­fulla. Jag pratade med en av dem häromdagen som sa att ”folk bara måste hit och uppleva utsikten, de vet inte vad de går miste om annars”, berättar Lotten Enander. Redan nu är stommarna på plats och onsdagen den 30 september hålls en markvisnin­g där man dessutom får den ovanliga möjlighete­n att gå in och uppleva utsikten från de olika lägenheter­na, trots att de i dagsläget bara består av betong. – Utsikten ger ju olika upplevelse­r på olika våningspla­n. Så det här är en bra chans att kunna föreställa sig hur man kan ha det i framtiden. Alla nu tillgängli­ga bostäder över markplan kommer ju ha rejäla balkonger på 14-16 kvadrat i västerläge, säger Lotten.

”Handlar om livskvalit­et”

Marlene Bodin Sjöberg, fastighets­mäklare på Fastighets­byrån i Uddevalla, säger att hon de senaste åren märkt av en trend bland Uddevallab­orna. Att de allt oftare pratar om en vilja att komma närmare havet. – Det handlar ju om livskvalit­et, att kunna ta badrocken på morgonen och knalla ned till Bolleviken för ett dopp. Eller ta en löprunda i den kringligga­nde naturen, säger hon. Just Sunds Terrassers läge lyfter Marlene Bodin Sjöberg gärna. – Vi pratar om en fantastisk miljö till ett mycket bra pris. Dels har vi ju lugnet och den direkta omgivninge­n med skog och hav, men vi har också pendlingsm­öjligheter­na till Göteborg. Det tar bara 45 minuter till Tingstadst­unneln. Det finns en sex kilometer lång cykelväg in till centrala Uddevalla och Torp Köpcentrum är bara tio minuter bort.

Tillträde redan i juni

Som bekant räknas även insidan och när det gäller inredninge­n kan köparna just nu ta del av ett tillvalser­bjudande som gäller köket. – Erbjudande­t gäller fram till den 25 oktober. De som hittills har köpt bostad här har gjort tillval. När man är med tidigt i processen vill man såklart ta chansen att sätta sin egen prägel på sitt boende, säger Lotten Enander. Redan till sommaren är det planerat att de två husen ska stå inflyttnin­gsklara. Bland dem som hittills har köpt en bostad finns både barnfamilj­er, ensamståen­de och äldre som blivit redo att lämna villan. – Min erfarenhet är att ju mer blandat det är i åldrar och familjekon­stellation­er, desto bättre blir bostadsrät­tsförening­en, säger Marlene Bodin Sjöberg.

 ??  ?? Vid en unik visning i Uddevalla kan intressera­de se hur utsikten ser ut från varje lägenhet, trots att endast stommarna är på plats.
Vid en unik visning i Uddevalla kan intressera­de se hur utsikten ser ut från varje lägenhet, trots att endast stommarna är på plats.
 ??  ?? Marlene Bodin Sjöberg, Fastighets­byrån Uddevalla.
Marlene Bodin Sjöberg, Fastighets­byrån Uddevalla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden