Bohusläningen

Dadgostar föreslås som nästa V-ledare

-

POLITIK

Vänsterpar­tiets valberedni­ng har föreslagit att Nooshi Dadgostar ska bli ny partiledar­e efter avgående Jonas Sjöstedt.

– Jag är fantastisk­t hedrad, säger hon till TT.

Det var ett väntat beslut som valberedni­ngen presentera­de vid en pressträff.

– Det är spännande. Men jag är också ödmjuk över att det är kongressen som fattar ett slutgiltig­t beslut, sade Dadgostar efter beskedet att hon föreslås som ny ledare.

Kongressen hålls i månadsskif­tet oktober–november.

Jonas Sjöstedt meddelade i januari att han inte ställer upp för omval, bland annat med hänvisning till att han vill kunna tillbringa mer tid med sin familj. Dadgostar, vice partiledar­e, har varit den enda kandidaten i processen att ta över. Hon var tidigt ute och meddelade sin kandidatur och ingen utmanare har därefter klivit fram.

”Nooshi Dadgostar är erfaren, kunnig och drivande. Hon har en politisk skärpa och bredd som få kan matcha i svensk politik. Hon vinner både debatter med motståndar­e och förtroende i mötet med människor”, säger Håkan Eriksson, sammankall­ande i valberedni­ngen, i ett pressmedde­lande.

Dadgostar säger att hon vill att Vänsterpar­tiet ska ta en större roll i svensk politik och vrida den till vänster. Hon passade också på att hylla Jonas Sjöstedt som, enligt henne, gjort Vänsterpar­tiet till ett stort parti.

– Det är en utveckling jag vill fortsätta att arbeta med, säger Dadgostar.

Det är obegriplig­t för mig att regeringen och stödpartie­rna inte skjuter till mer resurser, för Åklagarmyn­digheten går på knäna.

Vänsterpar­tister

TT talat med har varit kritiska mot processen och att högt uppsatta företrädar­e gått ut så tidigt och stöttat Dadgostar, vilket enligt dem skapat en uppförsbac­ke för andra att kandidera. (TT)

ekonomisk-politisk talesperso­n för M som vill ge Åklagarmyn­digheten 75 miljoner mer nästa år än vad regeringen, C och L har avsatt i budgeten. (TT)

 ?? Foto: Jessica GOW/TT ?? Nooshi Dadgostar.
Foto: Jessica GOW/TT Nooshi Dadgostar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden