Bohusläningen

Heta känslor i premiärmöt­et: ”Fattade ingenting”

- Adam Jönsson adam.jonsson@bohuslanin­gen.se

Det blev heta känslor direkt i Sfl-premiären mellan IFK Uddevalla futsal och Örebro SK. Både spelare och ledare rök ihop i verbala gräl flera gånger under matchen.

– Det är många som känner varandra och det blir hett ute på planen, säger IFK:S målvakt Filip Skarin.

Segersånge­n ekar i korridoren i Agnebergsh­allen. Men det är inte hemmalaget IFK Uddevalla som får fira den här gången.

I stället är det gästerna Örebro SK som skrålar för full hals efter att ha vunnit premiären i Svenska futsalliga­n, SFL, med 3–1.

Fast även om

det är tystare i hemmalaget­s omklädning­srum är det ändå ett lag som är nöjt med säsongens första tävlingsma­tch.

– Det var fantastisk­t bra, måste jag säga. Vi har inte hållit i gång så länge eftersom många av våra spelare också spelar fotboll. Vi möter ett bra ÖSK som har hållit i gång i några månader, säger IFK:S assisteran­de tränare Angelo Vega.

– Sedan är det skillnad på de taktiska bitar så som vid fasta situatione­r och liknande. Där är de bättre än oss. Och så ska det vara. Det hade varit konstigt annars.

Samtidigt var det också en premiär som präglades av heta känslor ute på plan.

Det small i duellerna, vilket ledde till att spelare och ledare utmanade domslut, visade sitt missnöje och dessutom rök ihop i verbala gräl.

När den förre

Ifk-spelaren Kristian Legiec stängde matchen med sitt 3–1-mål i tom bur ställde han sig riktad mot hemmalaget­s bänk och visade upp Ösk-emblemet på sin tröja.

Och efter matchen hamnade Angelo Vega och gästernas Adnan Cirak i en diskussion.

– Jag vet inte vad det var. Jag fattade ingenting, säger Vega om situatione­n.

Örebro tog ledningen med 1–0 i den första halvleken genom just Cirak. IFK kvitterade i den andra genom Fredrik Söderqvist innan Cirak med sitt andra mål för eftermidda­gen åter gav gästerna ledningen.

ÖSK var också det lag som kom till de allra hetaste målchanser­na. Men gång efter annan stoppades förhandsfa­voriten av IFK:S landslagsm­ålvakt Filip Skarin.

– Jag tycker själv att det är två mål som jag ska ha men jag är givetvis nöjd med insats, säger Skarin.

Även Skarin var

en av alla spelare som visade starka känslor under matchen.

– Jag tycker sånt är lite roligt också. Det är många som känner varandra och det blir hett ute på planen.

Men trots förlusten är Skarin, precis som Vega, nöjd med sitt lags insats.

– Jag tycker det är jättebra att starta serien så här för att se vad nivån ligger på. Vi har inte tränat så mycket utan mest jobbat på hur vi vill spela. Vi vill ha ett organisera­t försvar och mer frihet framåt. Det visar vi i dag men ÖSK är otroligt duktiga och har många starka namn men vi står upp superbra, säger Skarin.

 ?? Bild: Adam Jönsson ?? Målvakten Filip Skarin i IFK Uddevalla visade heta känslor under premiärmöt­et mot Örebro i Agnebergsh­allen.
Bild: Adam Jönsson Målvakten Filip Skarin i IFK Uddevalla visade heta känslor under premiärmöt­et mot Örebro i Agnebergsh­allen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden