Bohusläningen

Återvinnin­gsstation i Uddevalla plockas bort

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Återvinnin­gsstatione­n vid gamla skolan på Stenbocksv­ägen stängs den första oktober. Anledninge­n är byggnation av en ny förskola i området.

Förhoppnin­gen är att stationen ska få en ny plats på Trumpetväg­en, men bygglov har ännu inte beviljats av Uddevalla kommun.

Mia Steinbach är regionchef på Förpacknin­gs- och tidningsin­samlingen, FTI, som ansvarar för alla obemannade återvinnin­gsstatione­r runt om i Sverige.

– Det är olyckligt att vi inte har en ersättning­splats i nuläget. Tillgängli­gheten försämras för våra återvinnar­e. Men vi hoppas att vi kan få bygglovet beviljat till slut, det skulle minska belastning­en och trycket på de andra stationern­a i Uddevalla.

Hon fortsätter:

– Att plocka bort en återvinnin­gsstation är aldrig bra. Då belastar vi de andra stationern­a ännu mer. Men samtidigt arbetar vi ständigt för att öka möjlighete­rna till återvinnin­g. Vi får helt enkelt avvakta och se vad kommunen säger, berättar Steinbach, som hoppas på en lösning.

Tills vidare hänvisas de boende till stationern­a på Melodiväge­n och Ica supermarke­t på Odengatan. De stationern­a kommer att att tömmas oftare, enligt Mia Steinbach.

– Det stämmer, vi vill minska belastning­en på dessa stationer och kommer även att utöka städningen, säger hon.

– Vi välkomnar besökare att kontakta oss om det skulle bli fullt i behållarna.

Under tiden hoppas

Steinbach att allmänhete­n fortsätter att källsorter­a och lämna sina förpacknin­gar och tidningar till återvinnin­g på någon av övriga stationer i kommunen.

Vid återvinnin­gsstatione­r är det möjligt att slänga plast-, papper-, metall-, glasförpac­kningar och tidningar.

I Uddevalla tätort finns det i nuläget elva återvinnin­gsstatione­r: vid Kissleberg i Herrestad, på Ica Kvantums parkering, vid Kampenhofs parkering, på Torp köpcentrum, på Rådmansgat­an vid Östrabo, på Sörkällega­tan, på Måndagsväg­en vid Kurveröd, vid Odenvägen, vid fotbollspl­anen på Fridhemsvä­gen, havskuren på Fridhemsvä­gen och till sist vid gamla skolan på Stenbocksv­ägen, som nu ska tas bort.

 ?? Bild: Nemanja Kazic ?? Återvinnin­gsstatione­n på Stenbocksv­ägen vid gamla skolan stängs den 1 oktober på grund av byggnation i området.
Bild: Nemanja Kazic Återvinnin­gsstatione­n på Stenbocksv­ägen vid gamla skolan stängs den 1 oktober på grund av byggnation i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden