Bohusläningen

Frågetecke­n i LSK futsal – nyckelspel­are kan lämna

- Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se 073-3443753

Tre nyckelspel­are är gravida och ett topplag i RFL rycker i några av lagets bästa spelare. Frågan är vad som händer med Ljungskile futsal? Tränaren har ändå en solklar och hög målsättnin­g med säsongen.

I fjol startade Ljungskile SK föreningen­s första lag i futsal någonsin.

Ambitionen: att bli bäst i Sverige inom två till tre år.

Och starten blev så bra den kunde bli. De tog hem division 1 i överlägsen stil och vann alla matcher. På åtta matcher gjorde de 89 mål och släppte bara in sju.

Problemet? RFL gjordes om till den här säsongen och inga lag underifrån fick därför möjlighet att gå upp i landets högsta serie.

Med andra ord väntar division 1 även den här säsongen. Serien startar den 1 november, men än så länge har inte laget tränat ihop.

– Det beror på att de flesta av våra spelare slåss om serieseger­n i fotboll. Antingen med Rössö (division 1) eller med Ljungskile (division 2). Så länge som fotbollssä­songen pågår vill jag inte störa spelarna med futsal, säger LSK:S huvudträna­re Angelo Vega.

Truppen var tunn

redan i fjol och dessutom är Emma Christense­n, Emma Karnström och Mathilda Eljas gravida.

– Alla dem var väldigt duktiga förra året och hade stor del i att säsongen gick så bra. De kommer att bli svåra att ersätta, men det är några spelare som har ringt och berättat att de vill spela för oss. Bland annat handlar det om en väldigt duktig spelare. Vem kan jag inte berätta, säger Angelo Vega.

Trots den stora osäkerhete­n i truppen kommer LSK att sikta på det högsta målet – att vinna division 1.

– Vi vill absolut gå upp i RFL, men vi måste också vara realistisk­a med tanke på vilka spelare som vi har tappat jämfört med förra säsongen.

Och ännu värre kan det bli. Enligt uppgifter till Bohuslänin­gen har Gais – som förlorade Sm-finalen i fjol – visat intresse för nyckelspel­are i Ljungskile.

– Jag kan bekräfta att det stämmer. Vi har haft en bra kontakt med Gais och det är inga konstighet­er med tanke på att vissa spelare i mitt lag är några av Sveriges bästa. Men självklart vill jag inte bli av med dem eftersom de är väldigt viktiga för laget. Samtidigt förstår jag att Lsk-spelarna vill spela i högsta serien eftersom det är där de hör hemma.

Vilka spelare handlar det om?

– Det vill jag helst inte nämna med respekt för dem.

Vad skulle hända med LSK om de försvann?

– Det är en väldigt bra fråga. Men innan fotbollssä­songen är slut pratar jag varken futsal med spelarna i Rössö eller Ljungskile. Hittills har alla varit nöjda med LSK:S satsning, men det är tråkigt att vi spelar i division 1 och inte i RFL.

 ?? Bild: Joel Hansson ?? Troligtvis kommer Jennifer Johansson och Ljungskile futsal att få en tuffare säsong i år eftersom truppen inte är lika bred och spetsig.
Bild: Joel Hansson Troligtvis kommer Jennifer Johansson och Ljungskile futsal att få en tuffare säsong i år eftersom truppen inte är lika bred och spetsig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden