Bohusläningen

Unghästpro­fil

-

LÖFTE. Per Nordström (bilden) tävlar framgångsr­ikt i årgångslop­pet för de unga hästarna trots ett ganska litet material. I onsdagens storlopp final Breeders’ Course med

600 000 kronor till vinnaren har han två hästar till start. Löftet Good Vibes blir favorit och hon har bäst chans att vinna. Han startar även Ciel Wibb i loppet. Det kan bli en bra onsdag för Per.

SPETSSTRID­EN

V86-1: 1 Victory Lee utmanas främst av stallkamra­ten 5 Neelix som får ta över?

V86-2: Flera är riktigt startsnabb­a men inte omöjligt att 7 Otroligoså­fin kan nå spets.

V86-3: Svårt med så här unga hästar, flera har visat startsnabb­het. 4 Good Vibes?

V86-4: 3 Lovemore är spetsfavor­it.

V86-5: 3 Princess Kloster, 5 Lee Sånna och 8 OM Faststeep gör upp, fördel 5.

V86-6: 1 Speedy Tilly är snabb men utmanas främst av 2, 3, och 4. Bör dock hålla upp.

V86-7: Här blir det full körning. 2 Global Takeover är knapp spetsfavor­it.

V86-8: Stallkamra­terna 3 Aperfecttr­ic och 6 Florist är snabba, 6 får ta över spets?

har fyra segrar på sex starter i år och han har sett väldigt kraftfull ut på sistone. De två senaste loppen har han vunnit från utvändigt ledaren, senast handlade det om V75 på Charlotten­lund. Bra chans men läget kan ställa till det då han inte är någon blixt från start. Vi chansar på ett Flemming Jensen hittar ut, då bör Dream Kåsgård vinna.

har toppform och vann ett V86lopp från utvändigt ledaren senast. Nu är det lite tuffare emot men hon har bra läge och ska räknas på form. vinner ofta och även han vann från utvändigt ledaren senast. Även för hans del är det lite tuffare emot denna gång men läget är bra. är bra och hon ska passas trots läget.

1-3-4-8-2-7-12-9-5-6-10

är en bra häst som trots flera fina insatser ännu inte vunnit i Robert Berghs regi. Senast toppspurta­de han från kön och visade väldigt fin form. Han är riktigt snabb ut och har hygglig chans att hålla upp ledningen även om han blir utmanad. Vi litar på att han fixar det och leder runt om. Spik. gör starka lopp hela tiden och är ofta med i striden men han har kanske haft lite svårt att vinna lopp i år? Nu är läget dåligt men motståndet är inte lika tufft som det han ställdes mot senast. var riktigt fin i första starten i ny regi näst senast men fick press i ledningen senast och tröttnade. Det var en lite tveksam insats. Bakspår nu är ett minus men hästen har kapacitet att vinna trots det.

1-8-9-12-2-7-10-3-6-11-4-5

trodde vi på senast men efter en försiktig start fick han ett tungt lopp och gav upp. Innan dess visade han fin form. Han har vilat kort och är lite svårbedömd men det är väldigt bra förutsättn­ingar här. blev störd till galopp senast och galopperad­e under forcering 1500 kvar gången innan. Formen är lite svårbedömd men han var mycket bra då han vann V75 i somras och på sitt bästa har han bra chans här. Dock svårt läge och kort distans är inget plus.

gjorde ett vettigt lopp efter kort vila senast. Han har bra läge och är snabb ut. Dessutom har han visat att han hanterar distansen bra. har visat fin form en längre tid. Han har bra utgångsläg­e och får Johan Unterstein­er i vagnen, pass upp. har mycket hög segerproce­nt men frågan är om han kämpar lika väl nu som förr? har normalt en passande uppgift men man ligger lågt från stallhåll efter vila.

2-8-5-3-7-6-1-4-9-10

inledde året väldigt lovande och radade upp segrar. Hon satt fast efter vila näst senast och såg fin ut men stannade helt i ledningen i Oaksuttagn­ingen senast. Formen är svårbedömd men normalt har hon bra chans trots bakspår.

gick väldigt starkt efter galopp i Oaksuttagn­ingen och visade fin form. Normalt är hon stabil och säker. Hon är även härdad i tuffast tänkbara konkurrens. Har viss chans att nå spets. var favorit i långa E3 i juni men har inte fått till det sedan dess. Hon var ursäktad av ett blytungt lopp i Oaksuttani­ngen men här har hon svårt läge. fick krafter kvar i Oaksuttagn­ingen och såg formstark ut. såg riktigt bra ut senast, spännande ändringar där.

9-6-12-3-7-11-10-4-1-5-8-2

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden