Bohusläningen

De bortglömda är återigen ointressan­ta

- Lars Olsson (UP)

Socialdemo­kraterna 25 september

Så nu slår S och dess liberala stödpartie­r på stora trumman igen. Med lånade pengar ska minsann äldrevårde­n bli bättre. I Uddevallas fall 72 miljoner. Det ska nu användas i att utbilda personal och stärka kompetense­n. Det är bra, absolut. Men som undersköte­rska känner jag igen detta. Extrapenga­r har skjutits till emellanåt och projekt startats. Vissa bra, vissa sämre. Sedan när de statliga pengarna är slut har projekten lagts i en låda och glömts bort. Våra äldre har haft och har fortfarand­e en svår tid framför sig med stor osäkerhet. Även personalen som stod i frontlinje­n i våras kan nu få nya utmaningar och behöver därför tydliga riktlinjer och enhetliga när nu besöksförb­udet hävs. Men, hur blir det med den andra gruppen individer som har haft minst lika svårt och har fortfarand­e. Personer med funktionsv­ariation.

Är de inte viktiga? Ska inte kompetense­n höjas bland de som arbetar med dessa personer? Jag blir både ledsen och arg när denna grupp alltid blir åsidosatt. Men de ger väl inga större politiska poäng.

Dessa personer behöver också stöd och kompetensh­öjning bland sin personal. Dessa personer har också haft det mycket svårt och har än, då många av deras aktivitete­r och arbeten varit stängda. Dessutom har boenden stängts för anhöriga vilket inte varit helt enligt lagen. Avslutar med en rad av Harald Strand FUB:S förbundsor­dförande.

Regeringen och samarbetsp­artierna har än en gång visat att personer med aktivitets­ersättning/ sjukersätt­ning politiskt är helt ointressan­ta. Skrämmande...

 ?? Bild: Gorm Kallestad/tt ?? Lars Olsson (UP) undrar varför personer med funktionsv­ariation alltid tycks glömmas bort av politiken.
Bild: Gorm Kallestad/tt Lars Olsson (UP) undrar varför personer med funktionsv­ariation alltid tycks glömmas bort av politiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden