Bohusläningen

Ljungskile med ena foten i division 1: ”Det är roliga dagar nu”

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Spelar vi den fotbollen som vi brukar så tror jag att vi vinner. Vi ska inte bry oss om att kryssa utan fokusera på det vi ska göra, då får de svårt att slå oss

Joakim Jensen

tränare

Ljungskile åkte till Dalsland och hämtade med sig tre poäng från Ed. Sedan tappade serieledan­de IK Zenith hemma mot Alingsås och ett gyllene läge öppnade sig.

Nu har LSK:S damer sin tredje raka serieseger i egna händer. – Det är roliga dagar nu, säger tränaren Joakim Jensen.

På lördag avslutas division 2 nordvästra Götaland. Ljungskile har Hisingsbac­ka hemma på Skarsjöval­len och det räcker med en poäng för att nå årets mål: uppflyttni­ng till division 1.

– Spelar vi den fotbollen som vi brukar så tror jag att vi vinner. Vi ska inte bry oss om att kryssa utan fokusera på det vi ska göra, då får de svårt att slå oss, säger Joakim Jensen, Lsk-tränare.

Hisingsbac­ka har bara

vunnit en match i serien och det är bara seger som gäller för Ljungskile.

– Levererar vi som vi kan så ska vi vinna. Spelar vi med ett högt bolltempo så blir det jobbigt för dem andra, säger Joakim Jensen som trivs med tillvaron som serieledar­e.

Helgen som gick var dock en känslomäss­ig berg- och dalbana. LSK hade förhoppnin­gar att vinna stort mot Eds FF för att ta in målskillna­d mot IK Zenith, som toppade tabellen på samma antal poäng. LSK vann, men ”bara” med 3–0.

– Vi fick en rolig helg som visserlige­n gick mellan hopp och förtvivlan eftersom vi inte gjorde vår bästa match mot Ed. Men en timme senare fick vi en skänk från Alingsås som var underbar, säger Lsk-tränaren och berättar om bussresan hem från Ed, där truppen via sina mobiler följde en sändning från Torslanda där Zenith mötte Alingsås KIK.

Alingsås hade ledningen

med 2–0 och 3–1 men det var inte avgjort förrän de satte 4–2 i slutminute­rna. Lsk-bussen våndades fram och tillbaka men i höjd med Bäckefors fick de jubla som serieledar­e.

– Alingsås var bra när vi mötte dem och var det något lag som skulle plocka poäng från Zenith var det dem. Jag satt längst fram och streamade matchen och det var jättekul. Efter 4–2-målet blev vi glada, säger Jensen.

Med undantag för 3–4-förlusten mot Ytterby i den tredje omgången har Ljungskile radat upp segrar i år. Skillnaden från seriesegra­rna under säsongerna 2018 (division 4) och 2019 (division 3) har varit stor eftersom motståndet varit mycket tuffare.

– Konkurrens­en har självklart varit mycket hårdare med många lag som har varit i den här serien länge. Samtidigt tampades vi med Strömstad i fyran och med Ed i trean förra året så det har varit tufft innan också. Vi var ett helt nystartat lag och om vi skulle vinna tre serier på tre år är det helt magiskt, säger Joakim Jensen.

Något firande har

tränaren inte planerat utan han riktar in sig på uppgiften att vinna mot Hisingsbac­ka.

– Vi har fullt fokus på det vi ska göra och ska inte tänka på något annat. Andra får rodda i det.

 ??  ??
 ?? Bild: Malin Rindvik ?? Blir det mer Ljungskile­jubel på lördag då klubbens damlag har chansen att säkra sin tredje raka serieseger?
Bild: Malin Rindvik Blir det mer Ljungskile­jubel på lördag då klubbens damlag har chansen att säkra sin tredje raka serieseger?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden