Bohusläningen

Uddevallab­o söker kärleken i ”Bonde söker fru”

- Elin Gustafsson eligus@bohuslanin­gen.se 0522-99131

Succéprogr­ammet ”Bonde söker fru” är i full gång. Under onsdagen var det dags för speed-dejting och en av de som söker kärleken är Uddevallab­on Rebecca Eliasson.

I år är det 15 år sedan första säsongen av tv-programmet ”Bonde söker fru” hade premiär på TV4. I onsdagskvä­ll sändes säsongens andra avsnitt, vilket innebar att de åtta bönderna för första gången fick träffa sina brevskriva­re på Sundbyholm­s slott.

Uddevallab­on Rebecca Eliasson är en av dem som har skrivit brev i hopp om att finna kärleken i köttbonden Erik Parai Andersson från Skruv.

– Jag såg hans presentati­on på tv och kände gud, det är ju honom jag har letat efter. Jag var bara tvungen att skriva, berättar Rebecca Eliasson när Bohuslänin­gen når henne på telefon.

Hon har själv

följt programmet tidigare, men inte haft en tanke på att hon skulle medverka.

– Men nu kändes det bara så jäkla rätt. Det klickade verkligen på andra sidan skärmen.

Med det sagt kände hon på sig att hon skulle bli utvald.

– Jag vet inte varför, men det bara kändes så. Kanske för att mitt brev stack ut lite.

På vilket sätt?

– Eftersom han redan hade limmat ihop en spjälsäng så stickade jag bebisstrum­por till honom, tillägger hon och glatt.

När Rebecca väl fick beskedet om att hon blivit utvald medger hon dock att det kändes absurt.

– Jag tänkte shit, vad händer, vad har jag gett mig in på?

Innan första mötet

och speeddejti­ngen på Sundbyholm­s slott, som tv-tittarna fick se under onsdagen, var Rebecca väldigt nervös.

– Allt kändes så surrealist­iskt. Det är ju inte varje dag man ska dejta någon när ett helt kamerateam är på plats. Det var en väldigt konstig upplevelse, men vafan, dyker den ideala mannen upp så bangar man inte!

Till den första blixtsnabb­a dejten hade Rebecca med sig nybakta bullar, något som verkade gå hem hos bonden Erik.

– Jag gick upp i ottan samma morgon för att baka, så man var ju väldigt trött ... men jag gillar picknick och han gillar att fika, så det kändes som att det skulle gifta sig ganska bra, säger Rebecca.

Under första dejten

får alla bönder fem minuter med varje brevskriva­re. Enligt Rebecca var det de snabbaste fem minuterna hon någonsin varit med om.

– Det är svårt att förbereda sig inför en sådan sak och väldigt svårt att slappna av med alla kameror. Man känner sig lite som ett ufo.

Direkt efter dejten frågar de andra brevskriva­rna Rebecca hur det gick. Hon berättar då att hon knappt hann ställa mer än en fråga, då bonden Erik inte var sen på att ställa fråga på fråga.

– Han bara matade på, haha! Jag ville ju inte avbryta, skrattar Rebecca.

Hur var det att träffa alla andra brevskriva­re?

– Hade det varit för några år sedan hade jag nog varit brutalt svartsjuk, men nu kändes det mer som att man får se vem som passar. Alla är ju väldigt olika och det går inte att tävla i kärlek. Vi tjejer kom väldigt nära varandra, nästan så att man hejade på varandra. Väldigt märkligt, men också ett spännande äventyr.

Rebecca har själv redan sett alla program, och hade inga planer på att se onsdagens program.

– Det är så konstigt att se sig själv på tv, så jag kommer nog inte se programmet nu. Jag vet ju vad som händer.

Rebecca får dock

inte avslöja hur det gick med bonden Erik. Kanske är de tillsamman­s nu? Kanske inte. Det vi vet är att vi ser henne i rutan även nästa vecka när bönderna gör sina val.

– Ja, vi får se hur det går, säger en glad Rebecca Eliasson.

Det är ju honom jag har letat efter. Jag var bara tvungen att skriva.

 ??  ??
 ?? Bild: Pressbild/tv4 ?? I årets säsong av ”bonde söker fru” medverkar Uddevallab­on rebecca eliasson. om hon och köttbonden erik från skruv är ett par i dag återstår att se.
Bild: Pressbild/tv4 I årets säsong av ”bonde söker fru” medverkar Uddevallab­on rebecca eliasson. om hon och köttbonden erik från skruv är ett par i dag återstår att se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden