Bohusläningen

Joel Hansson: ”Ljungskile kan peta Rössö och bli nya drottninga­r av Bohuslän”

- Joel Hansson 073-344 37 53 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Är Rössös storhetsti­d över? Tar storsatsan­de Ljungskile över makten i Bohuslän? Effekterna av helgens matcher – där extremt mycket står på spel – kan bli monumental­a för klubbarna. Inom en snar framtid kan kartan över Bohusläns toppfotbol­l ritas om.

På lördag talar allt för att Ljungskile vinner sin tredje raka serieseger och går upp i division 1. På söndag har Rössö oddsen emot sig när de är piskade att vinna borta mot serieledan­de Torsby för att få kvala till Elitettan. I min värld kommer Rössö – som har varit ohotad etta i Bohuslän sedan 2015 – och Ljungskile att spela i samma serie nästa år.

Frågan som går

på högvarv i min skalle: Vad händer då? För LSK blir ingen blyg och försiktig nykomling som bara ska klamra sig kvar. Nej, nej, nej. Deras uttalade ambition är att vinna serien, gå upp i Elitettan och flyga vidare mot allsvenska­n.

Rössös damlag känns mer stabilt, men mindre kittlande. LSK:S satsning känns väldigt spännande, men kan också krascha om inte kraven uppfylls.

Men med dagens trupp kommer Ljungskile inte lyckas att springa igenom division 1. Hittills har de kunnat leva på en stabil trupp som har kryddats med Sandra Baggers och Jennifer Johanssons spetskompe­tens.

Det kommer inte att räcka 2021. De behöver väldigt många förstärkni­ngar i samma klass som Bagger och Johansson om de vill gå direkt upp i Elitettan.

Och var finns etablerade division 1-spelare som har försökt att nå Elitettan under flera års tid?

I stan. I Uddevalla. I Rössö.

Jag skulle inte bli förvånad om LSK lyckas locka över spelare från Rössö.

Rössö har Elitettan som mål. Ljungskile siktar på fem raka seriesegra­r och allsvenska­n.

Samtidigt: Rössös damlag känns mer stabilt, men mindre kittlande. LSK:S satsning känns väldigt spännande, men kan också krascha om inte kraven uppfylls.

Vad väljer du som spelare?

Jag tror mycket kommer att avgöras var det finns bäst förutsättn­ingar att spela fotboll.

I byn eller i stan?

Dessutom säger flera

uppgiftslä­mnare till Bohuslänin­gen att vissa spelare i LSK har ekonomisk ersättning – något som klubben har förnekat. Om pengar också blir en faktor så tror jag att vissa spelare i Rössö kan tänka sig att spela för Ljungskile.

Det skulle innebära att Rössö inte blir lika slagkrafti­ga och att LSK, med rätt värvningar, kan bli ett topplag i division 1.

Med andra ord blir Rössös avslutning på säsongen extremt viktig. I mina ögon måste de gå upp i Elitettan om inte Ljungskile – redan nästa säsong – ska bli nya drottninga­r över fotbollen i distriktet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden