Bohusläningen

New York Rangers köper ut Henrik Lundqvist

- TT

Nu är det bekräftat: Henrik Lundqvists tid i New York Rangers är över. Rangers köper ut målvaktsle­gendaren från hans sista år på kontraktet.

”Det finns många stjärnor i ligan. Det finns få ikoner. Nummer 30 från Åre i Sverige, Henrik Lundqvist: Du har alltid varit och kommer alltid att vara en Ranger”, skriver NY Rangers på Twitter.

Henrik Lundqvists framtid har en längre tid varit oviss efter det att han förra säsongen endast spelade 32 matcher i Rangerströ­jan, under sin 15:e säsong i Nhl-laget. Nu är det klart att han köps ut och att han därmed kan söka sig ett annat lag att spela för. Det innebär också att klubben frigör kapital då Lundqvist skulle ha tjänat runt 49 miljoner kronor under sitt sista år på kontraktet.

Tidigare har lagkamrate­n

och den tjeckiske backen Libor Hajek berättat att den 38-årige svensken tog farväl till laget efter uttåget i Nhl-slutspelet i augusti.

– Det var väldigt sorgligt. Efter den sista matchen mot Carolina

Hurricanes sade Henrik Lundqvist hej då, han sade att det var hans sista match. Han sade att han inte visste vad som skulle hända med honom, om New York Rangers skulle köpa ut honom och om han skulle gå till någon annan klubb. Det var tufft för honom, sade Hajek till isport.cz för ett par veckor sedan.

Henrik Lundqvist skriver

Twitter:

själv på

”TACK FÖR ALLT! För 15 år sedan spelade jag min första match för NY Rangers. Jag kom hit med höga förhoppnin­gar och stora drömmar men inte ens i min vildaste fantasi kunde jag ha föreställt mig den fantastisk­a resan som jag hade framför mig”.

Han tillägger:

”Från djupet av mitt hjärta, tack!”

 ?? Bild: Frank Franklin II ?? New York Rangers köper ut Henrik Lundqvist (till vänster).
Bild: Frank Franklin II New York Rangers köper ut Henrik Lundqvist (till vänster).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden