Bohusläningen

”Dansbanden överlevde disco, borde de inte då överleva corona?”

- Ida Flöjsbon ida.flojsbon@ttela.se 0520-42 26 00

I orangea kostymer tar Zommarpojk­arna dansbandet till 20-talet och ser sig själva som Sveriges enda nya dansband. Nu tar de semester i Danmark för att skriva på nya låtar.

– Vi har matchande kavajer och instrument som sitter högt upp, bugg i publiken och allt som hör till, säger sångaren Jonathan Magnussen.

Idén till att starta ett dansband fick Mellerudsb­ördige Jonathan Magnussen tillsamman­s med bandmedlem­men Fredrik Björk när de skrev musik i ett garage utanför Örebro.

– Vi jobbade på en låt som var väldigt hård och så tänkte vi att det vore kul att göra en video där allt är dansband förutom musiken. Vi har varit intressera­de av dansband i tre år. Vill man tjäna pengar på musik i Sverige så är det dansband som gäller, säger Jonathan Magnussen.

Musikerna träffades genom gemensamma vänner i Stockholm och började efter ett tag göra musik tillsamman­s.

– Vi började göra musik som ett sätt att umgås, det var så onaturligt att lära känna en ny kompis så sent i livet utan att centrera det kring en hobby.

” Vi tror att det är viktigt att inte bara spela dansband, men också visa dansbandan­det och dansbandsa­ndan. Våra musikvideo­r visar dansband i olika miljöer.

Bandet gjorde debut med låten ”Rör dig till basen”, vars tillhörand­e musikvideo har den typiska dansbands-auran med orangea kostymer och buggande publik.

– Vi har matchande kavajer och instrument som sitter högt upp, bugg i publiken och allt som hör till.

Ni lägger ner mycket arbete på era musikvideo­r, hur kom ni på idén till temat?

– Vi tror att det är viktigt att inte bara spela dansband, men också visa dansbandan­det och dansbandsa­ndan. Våra musikvideo­r visar dansband i olika miljöer. Man kan lätt få intrycket av att det är dyrt med dansband när man ser våra videor, men det är det inte, säger Jonathan Magnussen.

Förutom ”Rör dig till basen” har

Zommarpojk­arna släppt ytterligar­e fyra singlar och en Ep-remix som bland annat journalist­en Per Sinding Larsen uppmärksam­mat.

– Vi har släppt fem singlar och fyra musikvideo­r, samt en remix-ep tillsamman­s med Västerås-artisten Kalle J. I höst släpper vi tre låtar med Södertälje-rapparen AIRIK, säger Jonathan Magnussen.

Till hösten tar bandet ut en välförtjän­t semester i Danmark, där de orangea kostymerna följer med och fokuset blir på att producera ny musik.

– Nu ser vi så himla mycket fram emot vår semester. Det blir Danmark i år. Vi ska jobba på låtar, men det ska också bli skönt att ta det lugnt. Vi kommer instagramm­a en del också så att man får hänga med i hur vi gör vår musik och få se vad man kan göra i Danmark, säger Jonathan Magnussen.

 ??  ??
 ?? Bild: Pressbild ?? Jonathan Magnussen och Fredrik Björk är Zommarpojk­arna som verkar vara det enda nya dansbandet i Sverige.
Bild: Pressbild Jonathan Magnussen och Fredrik Björk är Zommarpojk­arna som verkar vara det enda nya dansbandet i Sverige.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden