Bohusläningen

Ny kritik mot Rössöträna­rna – spelaren avbryter säsongen

- Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Linnea Samuelsson bröt kontraktet med Rössö och riktade tuff kritik mot tränartrio­n. Nu berättar även Klara Johansson – som var en nyckelspel­are i fjol – om sitt missnöje mot ledarna, den stora frustratio­nen under säsongen och varför hon inte ens har tränat med laget under de senaste veckorna.

2019: 19 matcher från start och trea i Rössös interna skytteliga med sju mål.

2020: Säsongen som Klara Johansson bara vill glömma.

– Jag har inte alls fått spela så mycket som jag hade velat. Under säsongen har jag försökt att dra ur tränarna en konstrukti­v förklaring, så jag vet vad jag måste jobba på för att ta mig in i startelvan. Men jag har inte fått någon förklaring trots att jag har bett om det, säger Klara Johansson.

Borta mot Göteborgs DFF, den 6 september, blev droppen. För andra gången under säsongen fick hon chansen från start, men blev utbytt i den 70:e minuten trots att ytterforwa­rden kände att hon hade gjort en bra prestation.

Sedan dess har hon inte gjort en minut i Rössö.

Inga träningar, inga matcher. – Det handlar inte om att jag är bäst och är bättre än alla. Allt jag har krävt är en förklaring från tränarna varför jag inte har fått spela mer.

I förra veckan hade Klara Johansson ett möte med styrelsen och ytterligar­e ett samtal med tränarna i Rössö.

– Rent krasst sa tränarna (Anna Blom och Magnus Carlund) att jag hade fått mer speltid om jag hade varit bra. Deras svar var vad jag hade misstänkt, men varför i helvete kunde de inte säga det tidigare, frågar sig Klara Johansson. Hon fortsätter:

– Jag tycker att de kommer undan väldigt billigt genom att ta den här diskussion­en nu när säsongen snart är slut. Under året har jag försökt att dra ur dem ett svar, men har inte lyckats.

Anna Blom, en av tre huvudträna­re i Rössö, är självkriti­sk.

– Det är bara för mig och de andra att ta åt sig av kritiken och lära av situatione­n. Det är tråkigt att det har blivit som det har blivit, men nu har vi pratat med Klara och rett ut de frågetecke­n som fanns, säger Anna Blom.

Klara Johansson har inte brutit kontraktet med Rössö, men har inte gjort en träning eller match på snart en månad.

– Det handlar inte om att tränarna har varit taskiga. Jag har inte varit med eftersom det inte känns kul att känna sig så dålig. Mitt självförtr­oende har varit riktigt dåligt. Vi bestämde att jag får komma och träna med laget när jag vill, men jag har inte varit där ännu och jag är inte direkt taggad även om jag saknar laget.

Klara Johansson är inne på sin tredje säsong i Rössö. Frågan är om det blir hennes sista?

– Just nu har jag inga tankar alls om fotbollen nästa år. Vi får se vad som händer. Nu ska jag fokusera på att spela futsal med Ljungskile.

” Jag tycker att de kommer undan väldigt billigt genom att ta den här diskussion­en nu när säsongen snart är slut

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Den här säsongen har 19-åriga Klara Johansson gjort två matcher från start och tre inhopp för Rössö i division 1. Ytterforwa­rden hade räknat med betydligt fler framträdan­de och hennes framtid i klubben är nu osäker.
Bild: Håkan Fredriksso­n Den här säsongen har 19-åriga Klara Johansson gjort två matcher från start och tre inhopp för Rössö i division 1. Ytterforwa­rden hade räknat med betydligt fler framträdan­de och hennes framtid i klubben är nu osäker.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden