Bohusläningen

Adam nära bli hjälte – i första matchen från start

- Adam Jönsson adam.jonsson@bohuslanin­gen.se

Adam Söndergaar­d gjorde sin första tävlingsma­tch från start för LSK – och var nära att bli hjälte direkt.

– Det är för jäkla tråkigt, säger Söndergaar­d.

Det har varit en tuff debutsäson­g i seniorfotb­ollen för Adam Söndergaar­d. Efter övergången till Ljungskile från BK Häcken har 20-åringen haft svårt att ta en plats i Jörgen Wålemarks startelva.

Men i matchen mot division 2-laget Gauthiod i Svenska cupen kom så första starten för ytterbacke­n. Och han var nära att bli hjälte direkt.

Vid ställninge­n 0–0 i den andra halvleken fick gästerna ett bra frisparksl­äge strax utanför Gauthiods straffområ­de. Albin Skoglund ställde sig vid bollen. Det gjorde även Adam Söndergaar­d.

När domaren blåste i gång spelet var det också den sistnämnde som tog några kliv fram, skruvade bollen över muren – och prickade ribban.

– Jag har fått gnugga lite skott på träningarn­a. Jag var sugen på att ta den så det var bara att ge det ett försök. Sedan tar den på mållinjen och ut. Så det är för jäkla tråkigt, säger Söndergaar­d efter matchen.

Så bollen var aldrig inne?

– Jag vet inte. Jag stod på tå och försökte kolla hur det var. Men det var svårt att se det därifrån jag stod. Det var nära i alla fall.

I stället för 1–0 till LSK kunde Gauthiod en stund senare avgöra cupmötet med matchens enda mål. Efteråt var det förstås besvikna miner i Lsk-lägret.

– Det är tråkigt. Det är en ovan typ av fotboll jämfört med superettan. Det känns som vi har dem hela matchen i princip. Vi kommer till chanser men vi får inte utdelning, säger Söndergaar­d.

Samtidigt stod ytterbacke­n för en stabil insats och hade förutom frisparken även ytterligar­e en bra möjlighet när ett volleyskot­t täcktes i sista stund.

– Det blev många löpningar framåt och färre bakåt. Vi höll ett bra presspel. Det kändes bra för egen del, säger Söndergaar­d.

Den uteblivna speltiden i superettan har gjort att nyförvärve­t spelat få tävlingsmi­nuter den här säsongen.

Han har i stället fått fokusera på träning för att hålla sig i form.

– Det är klart att det har varit tufft. Men det är ingenting som jag grottar ner mig i. Det är bara en lärdom. För att jag ska orka är det bara att köra full fart på träningarn­a och utanför, annars kommer det inte gå. Jag känner mig pigg och fräsch. Det är bara att hålla huvudet högt, säger Söndergaar­d.

Vad kör du för typ av träning utanför fotbollstr­äningarna?

– Det är lite olika. Jag gymmar lite och springer en del. Jag har några bra slingor där jag bor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden