Bohusläningen

Fiasko för LSK i Svenska cupen: ”Nu vi måste resa oss”

- Adam Jönsson adam.jonsson@bohuslanin­gen.se

En chans att nå gruppspel i Svenska cupen och förnyat självförtr­oende inför avslutning­en i superettan. Men Ljungskile stod för ett fiasko i bortamatch­en mot division 2-laget Gauthiod och föll med 0–1.

– Det är nu som vi måste resa oss, säger Lsk-tränaren Jörgen Wålemark.

Ljungskile SK får det inte att stämma den här säsongen.

I cupmatchen borta mot division 2-laget Gauthiod från Grästorp blev det återigen platt fall.

– Vi har full kontroll på matchen under hela första halvlek och ska göra ett par mål där. De gör mål på sin enda chans. Det är typiskt för det läget vi är i, säger Lsk-tränaren Jörgen Wålemark efter matchen.

Ja, för Gauthiod vann matchen med 1–0 efter att ha tagit tillvara på en av sina få chanser. Jonatan Nilsson avgjorde med åtta minuter kvar av ordinarie matchtid.

LSK åkte därmed på ytterligar­e en förlust den här säsongen. Och i stället för ett förnyat självförtr­oende i den tuffa bottenstri­den i superettan var det spelare med nedsänkta huvuden som lämnade planen efter matchen.

– Vi vill vinna den här matchen. Men går vi all-in får vi kanske ut Linus Dahl och Johan Svahn i spel och spelar med spelare som har känningar. Nu väljer att vi vila några spelare som jag hoppas kan vara aktuella för spel på söndag (hemma mot Gais). Vi har många spelare som har tre matcher i benen sedan förra veckan, men vi kan inte skylla på det. Gauthiod kämpar väl och tar tillvara på sin chans, säger Wålemark.

– I dag ger vi flera spelare som inte spelat så mycket chansen. De gör det bra där ute men när man inte vinner och inte gör mål på sina chanser är man så klart besviken.

Fast även om det nu inte blir några cupmatcher under nästa års försäsong och besvikelse­n är stor kort efter matchen skiftar Wålemark snabbt fokus till vad som återstår för LSK den här säsongen.

Med tio seriematch­er kvar är laget allt jämt sist i superettan. En stark avslutning krävs för att laget ska hålla sig kvar i elitfotbol­len.

– Det är nu vi måste resa oss. Det är nu vi ska visa om vi är ett lag som håller i superettan eller inte. Vi får kämpa hårt för varje mål vi gör. Det är tio matcher kvar i serien som absolut är det viktigast för vår del. Vi måste lyfta oss som lag, säger Lsk-tränaren.

 ?? Bild: Christer Lindgren ?? Perparim Beqaj försökte och försökte men fick lämna planen mållös.
Bild: Christer Lindgren Perparim Beqaj försökte och försökte men fick lämna planen mållös.
 ??  ?? Albin Skoglund (till vänster) blev utvisad och Adam Söndergaar­d hade ett skott i ribban.
Albin Skoglund (till vänster) blev utvisad och Adam Söndergaar­d hade ett skott i ribban.
 ??  ?? Niklas Olsson och Ljungskile hade en tuff kväll på Lunnevi i Grästorp.
Niklas Olsson och Ljungskile hade en tuff kväll på Lunnevi i Grästorp.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden