Bohusläningen

Stort tillskott till Lyckornas paragolf

- Adam Jönsson adam.jonsson@bohuslanin­gen.se

Lyckorna GK:S paragolfse­ktion får ett välkommet tillskott. Klubben får ett bidrag på 10 000 kronor.

– Det är ett jättetills­kott, säger Gösta Andersson, ledare i LGK:S paragolf.

Vinnarna i Uddevalla näringsliv­s välgörenhe­tsgolfturn­ering får varje år välja en parasporto­rganisatio­n som ska få ett bidrag på 10 000 kronor.

Efter årets tävling står det klart att Lyckorna golfklubbs paragolfse­ktion står som mottagare av bidraget.

– Det är ett jättetills­kott. Vi har inte så stor budget normalt sett så det kommer att komma väldigt väl till pass, säger Gösta Andersson, ledare i LGK paragolf.

Hur kommer ni att använda pengarna?

– Den spontana tanken är att använda det till träningsve­rksamheten eller andra aktivitete­r där vi kan utöka både vår bredd och topp.

” Vi har inte så stor budget normalt sett så det kommer att komma väldigt väl till pass

Gösta Andersson Lyckorna GK paragolf

LGK paragolf har i dag en träningsgr­upp på ett tiotal personer som tränar på klubben varje vecka. Bland spelarna finns det både bredd och topp, säger Andersson.

– Bredden är i form av nybörjare som börjat hos oss i år. När det gäller toppen så har vi flera spelare ute på de nationella paragolfto­urerna, säger Andersson.

Under året har LGK även utökat breddverks­amheten genom att erbjuda prova på-tillfällen för kommunala boenden och dagliga verksamhet­er.

– Vi har haft 15–20 personer varje vecka som kommit till oss, slagit lite bollar och har haft kul, säger Andersson.

 ?? Bild: Adam Jönsson ?? Gösta Andersson från Lyckorna GK paragolf tog emot 10 000 kronor efter Uddevalla näringsliv­s årliga golfturner­ing.
Bild: Adam Jönsson Gösta Andersson från Lyckorna GK paragolf tog emot 10 000 kronor efter Uddevalla näringsliv­s årliga golfturner­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden