Bohusläningen

Fakta: Handbolls-em

- Daniel Kihlström/tt

rum på spelarhote­llet under delar av mästerskap­et.

– Jag vet inte om vi får träffa dem eller inte, men han kommer inte att vara med på samma sätt som han var sist. Jag hoppas att han kanske kan få vara med innan (på lägret i Trollhätta­n). För det blir väldigt länge om jag ska vara utan honom från den 24 november till den 20 december, säger Gulldén med förhoppnin­gen att spela Em-finalen fyra dagar innan julafton.

Även mittsexan

Linn Blohm hade med sin son på mästerskap­et i Japan. Den då 1,5-årige Wilton bodde med Blohms föräldrar på spelarhote­llet.

– Vad jag har hört får det ju inte vara någon annan än spelare och ledare på hotellet nu. Så det är klart att det kommer att vara annorlunda, säger Linn Blohm.

I den trupp som nu har samlats i Skåne för dubbla landskampe­r mot Polen är även målvakten Johanna Bundsen och vänsternia­n Johanna Westberg småbarnsfö­räldrar. Westberg blev mamma i juni i fjol och Bundsen i slutet av mars i år.

Landslagsa­nsvariga Fogelström uppger att man ännu inte pratat med EHF om huruvida spelare kan träffa sina barn eller om de till och med kan bo på hotellet.

– Om barnet behöver vara hos sin mamma och hon är uttagen till ett mästerskap, då hanterar vi det. Men en sådan detaljfråg­a har vi inte diskuterat med EHF, säger hon.

I Danmark är Herning och Fredriksha­mn spelorter. I Norge

Handbolls-em för damer avgörs i Danmark och Norge 3-20 december.

Grupp A (Herning):

Danmark, Frankrike, Slovenien, Montenegro.

Grupp B (Fredriksha­mn):

Sverige, Ryssland, Tjeckien, Spanien.

Grupp C (Trondheim):

Nederlände­rna, Ungern, Kroatien, Serbien.

Grupp D (Trondheim):

Norge, Rumänien, Polen, Tyskland.

De tre främsta i varje grupp går vidare till mellanrund­an och poäng i inbördes möten tas med. I mellanrund­an korsas grupp A och B för spel i Herning medan grupp C och D korsas för spel i Trondheim. Match om femteplats, semifinale­r och final avgörs i Trondheim. är Trondheim den enda spelorten och där avgörs även semifinale­r och final.

En Em-final som

med rådande norska restriktio­ner kan komma att avgöras inför blott 200 åskådare i en arena som tar 8 000 personer, enligt NTB.

– Det skulle kännas konstigt. Jag älskar att spela inför fullsatta arenor, om jag har publiken med eller mot mig spelar ingen roll. Det är något som triggar i gång mig, säger Bella Gulldén.

 ?? Bild: Janerik Henriksson ?? Handbollss­tjärnan Isabelle ”Bella” Gulldén med sonen Lias efter Vm-mötet med Rumänien i japanska Kumamoto förra året. Då bodde Lias med pappa Linus Persson i ett separat rum på spelarhote­llet, men något liknande upplägg under stundande EM är troligtvis inte aktuellt på grund av rådande coronapand­emi.
Bild: Janerik Henriksson Handbollss­tjärnan Isabelle ”Bella” Gulldén med sonen Lias efter Vm-mötet med Rumänien i japanska Kumamoto förra året. Då bodde Lias med pappa Linus Persson i ett separat rum på spelarhote­llet, men något liknande upplägg under stundande EM är troligtvis inte aktuellt på grund av rådande coronapand­emi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden