Bohusläningen

”Idol”-caspar coronakrit­isk: ”Man kunde ha skött det bättre”

-

Caspar Camitz var den första av årets ”Idol”-deltagare att testa positivt för covid-19.

Nu gör han sig redo för en show på plats i studion – efter påfrestand­e social distanseri­ng.

När TT pratar med Caspar Camitz har han precis repeterat Mando Diaos ”Strövtåg i hembygden” i ”Idol”-studion inför fredagens avsnitt.

Förra veckan meddelade produktion­en att 25-åringen från Norrtälje hade drabbats av covid-19 och inte kunde medverka i den första fredagsfin­alen. Strax därefter stod det klart att även Nadja Holm, Affe Hagström och Herman Silow fått viruset. Produktion­en ändrade sig, Caspar Camitz fick vara med, och alla deltagare fick sjunga från sina hotellrum, medan programled­aren Pär Lernström och ”Idol”-juryn fanns på plats i studion. Även Indra Elg, som röstades ut, testade senare positivt för covid-19.

Den här gången

får alla friska idoler ta plats på scenen igen. Det är mer än en vecka sedan Caspar Camitz hade feber, men han känner sig fortfarand­e inte helt återställd i lungorna.

– Jag är lite tung i andningen än så länge. Men det har jag haft problem med sedan tidigare, astma och jordnötsal­lergi och skit, det sitter tungt i lungorna, men det är på bättringsv­ägen, säger han.

Caspar Camitz är inte förvånad över att en så stor del av ”Idol”-gänget har drabbats av coronaviru­set.

– Corona har ju hållit på under lång tid, och vi befinner oss i Stockholm, på ett av Stockholms största hotell. Så det var inte en oväntad grej, det är snarare bara bra att det hände någon gång, säger han.

Hur bra har ni varit på social distanseri­ng?

– Det här programmet, det är klart att de har följt vissa saker, sedan vill de ju göra så att det ser bra ut i tv, vi ska vara nära varandra. Det är klart att man kunde ha skött det

Jag tjatade fram så att vi fick gå ut. Till en början var det bara en till två minuter, utanför en dörr, en och en. Då hade jag suttit inne utan att få luft i några dagar

bättre. Man skulle kunna ha större avstånd, men det är också svårt att styra människor, det går inte att ha en personlig vakt för varje människa.

Under sjukdomsti­den har

Caspar Camitz suttit instängd på sitt rum, läst böcker, mediterat och kollat på serier – och brottats med sina tankar. Han tycker att TV4 ”ändå har hanterat det bra”, trots att han

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden