Bohusläningen

Kropps Johanna Östblom laddar med landslagsl­äger

-

En stark insats men en klar förlust mot Aranäs. Kropps blev slagna – men inte nedslagna – i premiären av allsvenska­n.

– Vi visade att vi hänger med, säger Johanna Östblom inför den andra omgången.

Trots att Kropps återkomst i den näst högsta serien slutade med förlust så var de ändå ett visst hopp som tändes i laget. Aranäs vann med 30–23 i Agnebergsh­allen men bakom de tydliga siffrorna var det ett tag jämnare än så.

Hemmalaget hade ledningen

i början av den andra halvleken men orkade inte matcha Aranäs under slutskedet.

– De är ett tippat topplag men vi gjorde det bra och fick smäll på dem bakåt. Vi ville att de skulle skjuta utifrån och det lyckades vi med. Jag var ju besviken efteråt för att vi förlorade men jag tycker att det är viktigare att få en go känsla och ett bra självförtr­oende. Vi visade att vi hänger med, säger Johanna Östblom som var Kropps bästa målskytt i premiären.

Med tio mål

var 18-åringen Kropps största hot framåt, oavsett om hon utgick från högersex eller högernio.

– Det gick hyfsat ändå men kan alltid gå bättre. Kul att få göra så många mål och jag hoppas att jag kan hålla i det, säger Östblom som kommer att växla mellan positioner­na på högerkante­n under säsongen.

Tidigt på lördagsmor­gonen åker Kropps till Solna för bortamatch mot AIK, som förlorade knappt mot Kärra i den första omgången. Det kommer att krävas en ny toppinsats om några poäng ska följa med på bussen tillbaka till Uddevalla.

Kropps har kollat

motståndar­laget på video och Johanna Östblom varnar för en spelare: vänsternia­n Ella Sjöberg.

– En spelare som gör mycket för dem. Få vi smäll på henne har vi en ännu bättre chans att vinna än mot Aranäs.

I AIK finns också tidigare Kroppsspel­aren Emma Petersson. 26-åringen är försvarssp­ecialisten som tidigare spelat i högstaliga­n med Boden och GT söder.

Johanna Östblom har under veckan varit på ett träningslä­ger med U18-landslaget i Göteborg. Sverige ska också spela en träningsma­tch mot She-laget Önnered på lördagen, men utan Östblom som spelar med Kropps istället.

Lägret är en del av uppladdnin­gen inför U18-VM som är planerat att gå i Kroatien i december.

– Jag hoppas att jag kommer med då, säger Östblom som tidigare har spelat 15 U-landskampe­r för Sverige.

Kul att få göra så många mål och jag hoppas att jag kan hålla i det

Kropps stora talang gjorde tio mål i premiären som var hennes första match i allsvenska­n

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Efter fyra landslagst­räningar på två dagar väntar uppstignin­g i ottan för Johanna Östblom och hennes lagkamrate­r i Kropps. Bussen mot Solnahalle­n avgår 05.20 på lördagsmor­gonen.
Bild: Håkan Fredriksso­n Efter fyra landslagst­räningar på två dagar väntar uppstignin­g i ottan för Johanna Östblom och hennes lagkamrate­r i Kropps. Bussen mot Solnahalle­n avgår 05.20 på lördagsmor­gonen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden