Bohusläningen

Upplagt för rysare när Rössö jagar – och jagas

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Nu ska det avgöras – och IK Rössö är redo för jätterysar­en. – Om vi når upp till vår standard så kommer det att räcka långt i Torsby, säger tränaren Magnus Carlund.

I en närmast löjligt jämn serie har en eller annan seger varit skillnaden mellan toppen och botten. I teorin är det därför fyra lag som har chansen på serieseger­n.

Det kan bli en ren seriefinal där vinnaren tar allt. Torsby är i slagläge med 20 poäng och hemmaplan.

Qviding lurar i bakgrunden

Tabelltvåa­n Rössö skuggar

på 18 poäng och måste vinna för att kunna ta serieseger­n och möjlighete­n på årets stora mål, att klara kvalet och för första gången ta klivet upp i Elitettan.

Men det kanske ändå inte räcker med en seger på söndag.

Bakom Rössö finns nämligen ytterligar­e två lag på 18 poäng. Tabellfyra­n Lödöse/nygård har åtta bollar sämre målskillna­d och är rimligen borta ur segerstrid­en. Det verkliga hotet kommer från tredjeplac­erade Qviding vars målskillna­d bara är två mål sämre Rössös.

Qviding ställs för sin del mot Trollhätta­ns FK på bortaplan. Ett TFK som ligger precis över nedflyttni­ngsstrecke­t och som slåss för kontraktet vilket är goda nyheter för Rössö. Trollhätte­laget har dock släppt in flest mål i serien så här långt vilket förstås inte är så lugnande för Uddevallal­aget och dess supportrar.

Ett Qviding med

målfarliga Amna Lihovic i spetsen kommer att jaga både seger och mål. Lihovic vet hur man gör och delar inför slutomgång­en skytteliga­ledningen med Rössös Sofia Olsson med tio mål var. I den toppen finns också TFK:S Julia Jonasson som kanske ofrivillig­t kan bistå Rössö i den tajta toppkampen.

Magnus Carlund viftar bort spekulatio­nerna.

– Vad Qviding och de andra gör ligger inte i våra händer, men om vi når upp till vår standard så kommer det att räcka långt i Torsby. Vi spelar ofta bra mot bra lag och har varit riktigt heta på träningarn­a i veckan så vi är trygga med att vi kommer att göra en bra prestation och har allt att vinna.

Det som på pappret

oroar är Rössös bortafacit som varit överraskan­de svagt och som satt laget i det rafflande läget. En seger och fyra förluster på fem bortamatch­er.

– Vi har ju mentalt förlorat den här serien så många gånger genom att bränna så många chanser, men nu är vi trots det ändå med i toppen så nu får de här lagen göra upp om serieseger­n i på söndag.

Ska det räcka hela vägen till ett kval måste Rössös starka kollektiv och inte minst dess spetsiga offensiv att vara bäst när det gäller.

– Vi kommer att sälja oss dyrt, lovar Magnus Carlund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden