Bohusläningen

Fakta: Så spelas premiären av La Liga

- Lasse Mannheimer/tt

Lördag den 3 oktober Logroño–levante Espanyol–atlético Madrid, Athletic Bilbao–deportivo Söndag den 4 oktober Eibar–real Betis, Sporting Huelva–valencia

Santa Teresa–sevilla Granadilla–madrid CFF Real Madrid–barcelona

11.00:

12.00: 13.00: 13.30:

startar ett damlag, säger Kosovare Asllani.

– Det är otroligt stort. Det är det man vill, att alla stora klubbar på herrsidan ska ha damlag. Att Real Madrid har det är en jättestor boost för spansk fotboll, så att unga tjejer som har Real Madrid som favoritlag ska kunna drömma om att spela där. Det är en stor motivation­sfaktor för alla som växer upp och som drömmer om att spela för sina favoritklu­bbar. Innan har det inte varit så.

Hur är det för dig att bära Real Madrids klubbmärke?

Real Sociedad–rayo Vallecano är uppskjuten precis som Rayo Vallecanos andra match, mot Athletic Bilbao. Skälet är att Vallecano startade sin försäsong så sent som den 14 september, eftersom laget inte ville dra i gång innan spanska fotbollsfö­rbundets coronarege­lverk för säsongen var på plats.

favoritklu­bbar. Så för egen del är det här väldigt stort, det är ett helt nytt kapitel i Real Madrids historia som skrivs och att man är en del av det är stort och historiskt och man vill vara med och inspirera nästa generation.

Ligans tredje svenska

spelare inleder säsongen vid sidan av planen. Den svenska landslagsm­ålvakten Hedvig Lindahl opererades nyligen i ett knä är inte redo för Atlético Madrids premiär borta mot Espanyol på lördag.

 ?? Bild: TT ?? Kosovare Asllani har bytt matchställ, men inte klubb, inför den här säsongen. CD Tacón har blivit Real Madrid och på söndag spelar laget ett historiskt första ”El Clásico” på damsidan, hemma mot Barcelona.
Bild: TT Kosovare Asllani har bytt matchställ, men inte klubb, inför den här säsongen. CD Tacón har blivit Real Madrid och på söndag spelar laget ett historiskt första ”El Clásico” på damsidan, hemma mot Barcelona.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden