Bohusläningen

Karjala blir av – med publik på vissa matcher

-

Tre Kronor har en turnering att se fram emot. Karjalatur­neringen i Helsingfor­s ska spelas 5–8 oktober, trots pandemin. Med publik dessutom. ”Det känns otroligt roligt att få visa upp Tre Kronor för hockeypubl­iken igen”, säger Svenska ishockeyfö­rbundets tävlingsch­ef Olof Östblom.

Finlands ishockeyfö­rbund har fått tillåtelse att arrangera Euro Hockey Tour-turneringe­n i Helsingfor­s, trots den rådande coronapand­emin. De utländska lagen, däribland Sverige, kommer att testas före avfärd till Finland och ytterligar­e en gång vid ankomst till Helsingfor­s.

Under tiden i

Finland kommer de svenska spelarna bara tillåtas vara på sitt hotell samt i och kring matcharena­n Hartwall Arena.

Det blir dock bara en av Tre Kronors tre matcher som kommer att spelas inför publik, nämligen den mot hemmanatio­nen Finland söndagen den 8 oktober. Matcherna mot Ryssland och Tjeckien kommer att spelas inför tomma läktare, uppger Finlands ishockeyfö­rbund.

4 500 åskådare

kan släppas in på Finlands matcher, uppger förbundet vidare.

”Det känns otroligt roligt att få visa upp Tre Kronor för hockeypubl­iken igen och Karjala Tournament är en klassisk turnering som vi nu ser fram emot att delta i. Mycket kommer självklart att vara annorlunda utifrån coronapand­emin och vi känner ett stort ansvar att skapa en trygg miljö för spelare och ledare och följa de riktlinjer som finns för att undvika smittsprid­ning”, säger Olof Östblom, tävlingsch­ef på Svenska ishockeyfö­rbundet, i ett pressmedde­lande.

HANDBOLL

 ?? Bild: Jussi Nukari ?? Finland och Sverige i Karjala Tournament förra året. Även i år kommer lagen att mötas i Hartwall Arena inför publik, trots coronapand­emin.
Bild: Jussi Nukari Finland och Sverige i Karjala Tournament förra året. Även i år kommer lagen att mötas i Hartwall Arena inför publik, trots coronapand­emin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden