Bohusläningen

Rutinerade krögare öppnar ny verksamhet i gamla saluhallen

Efter att ha stått tom ett tag blir det nu liv i gamla saluhallen igen. Ett nytt brasserie ska förse Uddevallab­orna med mat och öl.

- Ulf Blomgren ub@bohuslanin­gen.se 0522-992 39

Efter lång tids förberedel­ser kan Christer Hasslebäck och Ann-charlott Gustafsson nu öppna dörren till helt nya Brasseri Hamngatan. Det är bröderna Johny och Camille Kassabian som ska driva restaurang och ta emot lunchgäste­rna i det som en gång var Uddevalla saluhall.

Som Bohuslänin­gen tidigare berättat har det länge funnits planer för lokalen på Hamngatan. Nu är det alltså dags att öppna. Och det är inga nybörjare som nu satsar på Uddevalla. Bröderna Kassabian har, berättar de själva, drivit restaurang­er som Stålverket i Trollhätta­n, Strandgata­n i Trollhätta­n, Lotsarnas korvkiosk i Uddevalla, restaurang­en på Unda camping, Charlie Chaplin i Uddevalla och restaurang­en på Blomsterla­ndet.

– Vårt mål är alltid att driva en verksamhet som inte liknar någon annan, säger Camille Kassabian som en kommentar till hur han ser på konkurrens­en i Uddevalla.

Han har själv

byggt borden och står för hela designen i nya Brasserie Hamngatan i de anrika lokalerna som i någorlunda modern tid bland annat varit bank, mattaffär och saluhall.

Men Saluhallen i den senaste tappningen lyckades inte och då tänkte Christer Hasslebäck och Ann-charlott Gustafsson om helt. När Bohuslänin­gen besöker lokalerna inför premiäröpp­nandet, anländer också krögarna Kassabian.

– Vi öppnar med dagens lunch på måndag och har sedan kaféöppet under eftermidda­gen. Sedan får vi se hur detta utvecklar sig och tanken är att vi ska hålla öppet till 01 på fredag och lördag, säger Johny Kassabian.

Christer Hasslebäck inflikar att målet är att skapa en ny mötesplats i centrum. Lokalerna är godkända för upp till 150 personer och har fullständi­ga rättighete­r, säger han.

Bröderna Kassabian berättar

att cirka fem personer får sysselsätt­ning, utöver dem själva, när verksamhet­en kommit igång. Restaurang­en kommer att bli ett brasserie, som är en enklare restaurang med speciell inriktning på att hålla ett stort urval av ölsorter.

Och ölsorter kommer det att finnas lovar Camille Kassabian som inte bara sysslat med att krogar, kroginredn­ing och liknande, utan också med konst som han målar själv.

– Jag brukar ha utställnin­gar i Mollösund varje sommar, säger han och visar bilder på vackra oljemålnin­gar.

Konsten på Brasseri Hamngatan kommer också att handla om artister som ska uppträda på den nya scenen man har byggt vid ingången till restaurang­en.

– Ja, vi har tänkt oss någon form av uppträdand­e där lite då och då, avslutar Johny Kassabian.

 ??  ??
 ?? Bild: Ulf Blomgren ?? Skylten hinner man inte byta. Men på måndag är det premiär för stadens nya mötesplats Brasserie Hamngatan. Christer Hasslebäck och Ann-charlott Gustafsson har anlitat två externa krögare för att driva stället.
Bild: Ulf Blomgren Skylten hinner man inte byta. Men på måndag är det premiär för stadens nya mötesplats Brasserie Hamngatan. Christer Hasslebäck och Ann-charlott Gustafsson har anlitat två externa krögare för att driva stället.
 ??  ?? Känneteckn­et för ett brasserie är många ölsorter och det är något man satsar på här.
Känneteckn­et för ett brasserie är många ölsorter och det är något man satsar på här.
 ??  ?? En våning upp ska man kunna dra sig undan lite när man äter eller dricker något.
En våning upp ska man kunna dra sig undan lite när man äter eller dricker något.
 ??  ?? Camille Kassabian, en av de två bröderna som ska driva brasseriet, har själv byggt borden och designat inredninge­n.
Camille Kassabian, en av de två bröderna som ska driva brasseriet, har själv byggt borden och designat inredninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden