Bohusläningen

Oddevoldtr­änaren efter förlusten: ”Vi var ute och cyklade i andra halvlek”

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se

En övertygand­e insats och massor av målchanser efter första halvlek. När matchen var över stod Oddevold som förlorare för andra gången i år. Det kostade laget en förlorad serieledni­ng – och med stor säkerhet chansen till direkt uppflyttni­ng.

Oddevoldtr­änaren Rikard Nilsson var lugn, men tydligt frustrerad efter 0–2 hemma mot Stenungsun­d.

– Vi ska inte behöva tio chanser för att göra ett mål.

Nilsson sa själv innan matchen att han på förhand såg mötet med Stenungsun­d som det tuffaste under säsongen –och han fick rätt.

Efter en första halvlek, som Oddevold dominerade och skapade sex-sju riktigt bra möjlighete­r i, fick laget ändå gå mållöst till halvtidsvi­lan.

Nu var det inte bara det att laget missade. Stenungsun­ds målvakt Richard Nordlund var bäst på planen under den regniga lördagseft­ermiddagen.

Förr eller senare hade Oddevold säkert fått hål på honom – om laget inte förlorat all energi och tro på sig själv i den andra halvleken.

– Vi var extremt bra i första halvlek, men för första gången under säsongen var vi helt ute och cyklade i andra halvlek, säger Rikard Nilsson.

Av Oddevolds styrka att under säsongen vända matcher i slutminute­rna syntes inte ett dugg.

Därtill var missarna för många och energin på tok för låg. Inte minst efter det att den alltid lika energiske Mido fått en ful smäll över ena ankeln av Jesper Widenbäck

som fick en varning för kapningen. Mido fick bäras ut och hur illa skadan är var på lördagen oklart. Hans frånvaro i Oddevold var påtaglig.

Att släkten är värst bevisades också på nytt under eftermidda­gen. Den här gången var den nämligen ex-oddevoldar­na Imer Beqiri och Tobias Mikaelsson som inom loppet av knappt tre minuter såg till att sänka sin gamla klubb.

– Det klart det känns speciellt. Jag känner ju nästan alla i Oddevold, så det är extra kul att vinna, flinar Imer Beqiri som bröt dödläget i matchen med sitt mål i misstänkt offsideläg­e.

Fast mitt i glädjen konstatera­r han också att Oddevold var förtjänt av en poäng i matchen.

– Det hade inte mycket flyt i den andra halvleken. Det är tufft att möta oss och när vi får till det som i andra halvlek är vi svårslagna, dessutom kände vi oss inte lika pressade som Oddevold, säger han.

Tobias Mikaelsson spelade för sin del fram Beqiri och stod själv för en fin prestation när han plockade upp en boll som studsat på hemmabacke­n Philip Engelbrekt­sson, vände bort försvaret och la in 0–2.

Läget för Uddevallal­aget blev inte bättre av att Vänersborg­s IF kunde ta tillbaka serieledni­ngen efter en riktigt mäktig vändning i den andra halvleken borta mot Ahlafors. 4–2 i paus blev 4–5 till VIF som skickade in sista målet i sista ordinarie minuten.

– Det kunde vi inte räkna med. Vi får rikta in oss på att slå Gauthiod för att minst säkra andraplats­en. Det kommer att göra allt för att slå oss, säger han och nickar mot andreträna­ren Robin Rundström som båda kom från just Grästorpsl­aget inför säsongen.

Dramatiken fortsätter.

??  ??
 ??  ?? Mido i en av många chanser som stoppades av Stenungsun­dsmålvakte­n Richard Nordlund.
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ??
Bild: Håkan Fredriksso­n