Bohusläningen

Sofia sköt serieseger­n till Rössö

- Malin Rindvik malrin@bohuslanin­gen.se

Det fanns bara en sak som gällde – vinna till hundra procent. Det lyckades också IK Rössö med. Detta till stor del tack vare skyttedrot­tningen Sofia Olsson, som stod för tre fullträffa­r i den avgörande matchen mot Torsby.

Rössös dystra bortafacit med en vinst och fyra förluster på bortaplan i år hade ställt till det rejält för laget. Men hoppet om Elitettan levde hela vägen till sista omgången. På söndagen skulle allt avgöras.

Det stod mellan Lödöse Nygård, Qviding, Torsby och Rössö. De två sistnämnda ställdes också mot varandra där fördelen låg hos hemmalaget Torsby, som ledde serien med två poäng.

Men Rössö skruvade upp tempot redan från start och visade att de inte tänkte förlora den livsviktig­a matchen. Sofia Olsson gav gästerna en drömstart när hon gjorde mål redan efter tio minuter. Då kom hon helt fri med målvakten och lobbade den snyggt in i mål. Hennes andra mål sköt hon in från nära håll i straffområ­det, efter förarbete av Jennifer Davidsson.

Och det skulle komma mer från årets skyttedrot­tning Sofia Olsson – som träffade stolpen i slutet av den första halvleken. Men Torsby var inte borta för det.

De skulle få en chans att reducera. På en hörna lyckades Hedvig Pettersson tråckla in bollen i mål. Det var också det sista som hände i den första halvleken.

I början på andra fullbordad­e Sofia Olsson sitt hattrick när hon, återigen efter förarbete av Jennifer Davidsson, kom helt rätt i straffområ­det. Då gick luften ur hemmalaget.

– Trots att det varit en konstig och motig säsong så lyckades vi mobilisera den kraft som behövdes för att göra en bra match mot serieledar­na. Jag tyckte att det var rättvist och att det inte var något snack om saken, säger tränaren Magnus Carlund efter matchen samtidigt som han berättade att det var mycket känslor i omlopp.

– Vi hade inget att förlora den här gången och därför var det en stor lättnad när slutsignal­en löd och vi visste att vi skulle vinna. Vi berättade inget för tjejerna under matchen om hur de gick i de andra matcherna, så det var en riktigt häftig känsla att se dem kliva av och kunna berätta att vi vunnit serien.

För samtidigt som Rössö gjorde vad de skulle och vann med 3-1 så förlorade konkurrent­erna Qviding (1-0 mot Trollhätta­n) och Lödöse Nygård (3-0 mot Rävåsen). Därmed var allting klart och guldhattar­na åkte fram.

– Jag saknar ord. Tjejerna presterade när det gällde som mest och inte bara en spelare. Det är ett helt lag som vinner detta. Frida (Emilsson) gör bland annat ett bra jobb när hon kliver in redan från start och det kan sedan Stella (Ullberg) ta över ifrån. Tjejerna från u-laget som är med bidrar med leende och kraft till spelarna på planen. Alla är med och bidrar till segern, säger han.

Laget kommer tillsamman­s att äta mat på söndagen och sedan fortsätta firandet. Men redan på måndagen startar uppladdnin­gen inför kvalet mot Elitettan.

– Nu har vi nått dit vi ska. Det här är vårt mål. Nu fokuserar vi på IFK Norrköping.

 ?? Bild: Janne Johansson ?? Tack vare segern mot Torsby samtidigt som Qviding och Lödöse Nygård förlorade stod Rössö till slut som slutsegrar­e i damernas division 1 Norra Götaland.
Bild: Janne Johansson Tack vare segern mot Torsby samtidigt som Qviding och Lödöse Nygård förlorade stod Rössö till slut som slutsegrar­e i damernas division 1 Norra Götaland.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden