Bohusläningen

”Idag var vi själva våra värsta motståndar­e”

-

Andra halvlekar var inget för flera av Uddevallas lag under lördagseft­ermiddagen.

Både fotbollsla­get Oddevold och Kropps herrar tappade allt efter starka inledninga­r och Kropps damer hängde på den trista trenden i sitt allsvenska bortamöte med AIK i Solnahalle­n.

Kroppsdame­rna imponerade i den första halvleken i det första nykomlings­mötet för säsongen. Bra försvars- och målvaktssp­el blandades med ett varierat anfallsspe­l med avslut från olika positioner.

– Vi spelade väldigt bra handboll och hade 13–10 i paus, berättar assisteran­de tränaren Fredrik ”Hubba” Johansson.

Kropps fortsatte i samma stil i inledninge­n av den andra halvleken.

– Direkt efter paus stod vi för ett ryck till 20–12 efter 36 minuter.

AIK misslyckad­es med

alla egna försök att komma till rätta med

Kropps och verkade nästan inställda på att minimera förlusten.

Då, vid 21–15 och kring kvarten kvar, tappade Kropps plötsligt allt och bjöd på olika sätt in hemmalaget i matchen igen.

– Vi började schabbla och drog på oss utvisninga­r. Plötslig hade de tagit in två mål och då spred sig stressen hos oss med dåliga avslut som följd.

När laget tappade fokus fortsatte raset i snabb takt.

– Vi var för bekväma och gick inte för fullt för att ta tillbaka initiative­t när vi mest av allt behövde sticka fram näsan. Vi följde upp fel med fler fel och plötsligt var det svagt både framåt och bakåt, säger Johansson.

Med det följde frustratio­n, fler utvisninga­r, fyra under de sista tolv minuterna.

– Hade vi bara passat runt och förlorat bollen för passivt spel så hade vi klarat det här och åkt hem med två väldigt viktiga poäng.

Istället slutade det i en total Kroppskoll­aps och 24–22-seger för AIK.

– Trist, inte minst med tanke på hur väl vi spelade större delen av matchen och att förlusten inte hängde på att vi fick stryk av ett bättre lag. Idag var vi själva våra värsta motståndar­e, säger Fredrik Johansson.

– Handboll är en kampsport och den kampen pågår i 60 minuter. Har man inte förstått det så får man lära av den läxan och det fort för så här, att vi viker ner oss, kan vi inte ha det. Fast lär vi oss något så må det vara hänt. Det får vi se framöver.

Frida Alm var

den Kroppsspel­are som lyckades bäst och fick pris som

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden