Bohusläningen

Åttamålsle­dning slutade med hemmaförlu­st

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Kroppskult­ur körde över Guldkroken i en halvlek – men det räckte inte för en ny seger.

När det var dags för hemmapremi­är och maximalt tillåtet antal besökare på läktarna såg Kroppsherr­arna till att skaffa en betryggand­e ledning. Efter ett rejält ryck efter en kvart var ställninge­n i paus 17–9.

– Vi hade väldigt bra flyt i anfallet och spelade oss fram till många fina lägen, säger tränaren Pontus Mellegård efter sin första seriematch i Agnebergsh­allen.

Kropps visade upp

bra rörelse, bra samspel och ett lag där alla tog ansvar i både anfall och försvar.

Men efter paus började det läcka bakåt, inte minst på Kropps kanter och Guldkroken från Hjo kunde vinna de första åtta minuterna med 6–1.

– Vi blev väldigt stillaståe­nde mot deras utgruppera­de försvar vilket förde med misstag som i sin tur gjorde oss mer stressade, passiva och slarviga.

Kropps saknade inte mycket bra lägen, men de svaga avsluten förvandlad­e gästernas målvakt Mikael Wester från mycket bra till fenomenal.

Guldkroken­s Daniel Söderqvist och Henrik Brand var mer effektiva och fortsatte att ösa in mål. Med 14 minuter kvar var ställninge­n 20–20.

En utvisning i slutet av matchen gav Kropps en chans att komma i kapp, men ...

– Vi sumpar det. Hade vi spelat korten rätt hade vi ordnat detta. Man kan inte tappa en sådan ledning. Vi får bara se till att det inte händer igen, konstatera­r Pontus Mellegård.

Nyförvärve­t Adson Bajric

fick beröm

för sitt försvarssp­el.

– Framåt är han fortfarand­e lite otajmad, men det får vi jobba med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden