Bohusläningen

Fakta: Esther Lennstrand

- Sofia Sundström/tt

21

Stockholm Mamma, pappa och bror. Började satsa på artistkarr­iären för ungefär tre år sedan. Har varit förband åt Miike Snow, Amason och Deportees. Har även körat på Håkan Hellström album ”Rampljus”. Med ep:n ”Better off sleeping with a parachute”. Har tidigare släppt ett antal singlar från och med 2019.

Aktuell:

ett avgörande ögonblick för karriären, skulle det visa sig.

– Det var väldigt ”Sliding doors”, det råkade vara så att vi var där samtidigt.

Några månader senare begravde hon nervositet­en och hörde av sig – nu för tiden åker Esther ut till Pontus Winnbergs gård i Mariefred någon gång i veckan för att skriva musik eller spela in videor. De samarbetar tätt – och under de senaste åren har hon varit förband åt Amason och Miike Snow, men även Deportees. Dessutom har hon körat på Håkan Hellströms senaste album ”Rampljus” – något som har lett fram till hajpen i dag, tror hon.

– Jag har haft turen att få spela med ganska stora namn, folk kanske är lite nyfikna på vem den här tramsiga lilla figuren som står och spelar är, säger hon.

”Better off sleeping

with a parachute” är ett slags drömmig och skör pop, som skildrar olika stadier i en relation. Temat är ”att se det fina i allt som gör ont”, säger Esther, och hoppas att lyssnarna inte ska uppfatta den som alltför melankolis­k.

– Det är melankoli över musiken, men jag hoppas att man hör att det också är ett visst hopp i det, så det inte bara är rådeppigt, säger hon.

Jag har haft turen att få spela med ganska stora namn, folk kanske är lite nyfikna på vem den här tramsiga lilla figuren som står och spelar är

 ?? Bild: Amir Nabizadeh/tt ?? Esther är aktuell med ep:n ”Better off sleeping with a parachute”.
Bild: Amir Nabizadeh/tt Esther är aktuell med ep:n ”Better off sleeping with a parachute”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden