Bohusläningen

Misstänkt mord – polisen söker vittnen i Ljungskile

En personlig assistent misstänks ha mördats av sin kollega i Trollhätta­n i september. Polisen arbetar nu hårt för att klara upp fallet. Nu söker de vittnen – bland annat i Ljungskile.

- Amanda Karlsson amakar@bohuslanin­gen.se

Det var på fredagsmor­gonen den 4 september som en man hittades avliden i en lägenhet i centrala Trollhätta­n.

Mannen arbetade som personlig assistent och befann sig hos en brukare. På grund av de skador mannen hade i samband med att han anträffade­s, misstänker polisen att han bragts om livet.

En kvinna i 40-årsåldern, hemmahöran­de i Bohuslän, som var kollega till den avlidne mannen sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Nu har det

gått en dryg månad sedan händelsen och polisen har hållit omkring 400 förhör, skriver TTELA. Polisen söker nu vittnen som kan vara till hjälp i utredninge­n.

Personer som har vistats i området runt tågstation­en i Ljungskile runt 05-tiden på morgonen fredag 4 september uppmanas höra av sig till polisen, oavsett iakttagels­er.

– Vi misstänker att kvinnan som sitter häktad misstänkt för mordet har varit i Ljungskile vid den tidpunkten. Jag kan inte gå in på precis vad som har hänt eller vad hon gjort där, men det har varit rörelse runt platsen. Vi vill ha in iakttagels­er och vi vill gärna veta om någon har sett något – fordon eller människor som har varit där, säger Sten-rune Timmersjö, chef på polisens enhet för grova brott i Fyrbodal till TTELA.

Även personer som

har gjort iakttagels­er i Trollhätta­n under natten och morgonen det aktuella datumet uppmanas höra av sig till polisen.

Hur den avlidne mannen bragts om livet vill polisen inte gå in på.

– Vi har en uppfattnin­g om hur det gått till och varför det har hänt, men det är ingenting jag går in på nu, säger Sten-rune Timmersjö.

Den mordmisstä­nkta kvinnan nekar till brott.

 ?? Bild: TTELA ?? Det var stort polispådra­g på den aktuella adressen i centrala Trollhätta­n efter att en man påträffats avliden i en lägenhet i början av september.
Bild: TTELA Det var stort polispådra­g på den aktuella adressen i centrala Trollhätta­n efter att en man påträffats avliden i en lägenhet i början av september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden