Bohusläningen

Startar fysisk butik på Torp mitt i tuffa coronatide­r

Mikael Jannesson ska driva en av alla butiker som öppnar på nya Torp den närmaste tiden.

- Stefan Karlsson sk@bohuslanin­gen.se

” Vi skulle öppna i juli egentligen men fick skjuta på det till september

Mikael Jannesson butiksägar­e

Mitt i återhämtni­ngen för handeln tar Mikael Jannesson steget från försäljnin­g på nätet till fysisk butik. Platsen är den nya delen av Torp köpcentrum, där butiksöppn­ingarna kommer att dugga tätt den närmaste månaden.

Satsningen innebär att Stjärnurma­karna numera finns både i Uddevalla centrum och på Torp.

Bokströms guld inne i stan, som tillhör samma kedja, klargjorde nyligen i sociala medier att butiken, med anor från 1808, kommer att stanna kvar i centrum på Kungsgatan där den ligger (nuvarande fastighet uppfördes 1860 efter en brand i kvarteret 1859).

På Torp hösten 2020 är det däremot företagare­n Mikael Jannesson som startar butik, mitt i ”coronatide­r” dessutom.

Det hela var bestämt innan pandemin kom och en senare öppning än planerat gjordes upp med fastighets­ägaren.

Nu upplever han att folk börjar komma tillbaka till sina gamla vanor och inte är lika bekymrade, på gott och ont.

För det är så klart fortfarand­e lika viktigt som tidigare att vara noga med hygienen och att hålla avstånd för att undvika smitta.

– Vi skulle öppna i juli egentligen men fick skjuta på det till september. I mars–april kändes det inte jättelocka­nde med all oro som fanns då i samhället och i handeln.

Att etablering­en skulle bli av var dock klart ännu tidigare.

– Vi bestämde oss redan för ett år sedan. Stjärnurma­karna ville till

Torp och Torp ville ha Stjärnurma­karna som är dedikerade till klockor, en renodlad klockbutik.

Ett stort intresse för klockor har Mikael Jannesson haft länge. För omkring fem år sedan var han med och startade ett företag med säte i Uddevalla med försäljnin­g av klockor på internet och ett eget varumärke (Berlin & Son) som tagits fram ihop med en tillverkar­e. Detta finns visserlige­n fortfarand­e kvar men för egen del är han fullt fokuserad på den nya butiken.

– Jag styr sortimente­t helt och hållet och har bestämt hur butiken ska se ut så det är en bra kedja där man inte är låst, säger han.

Snart står julhandeln för dörren och en lång rad butiksöppn­ingar är på gång.

I och med att de sista byggarbete­na börjar bli klara på köpcentret efter de två år som har gått sedan jätteproje­ktet började, räknar han också med en allt stridare ström av besökare överlag.

– Nu tycker jag att det går åt rätt håll. Det kommer mer och mer folk och det öppnar allt fler butiker här varav många i slutet av oktober, säger Mikael Jannesson.

 ??  ??
 ?? Bild: Stefan Karlsson ?? Mikael Jannesson, företagare i Uddevalla, startar sin första klockbutik efter att tidigare handlat med klockor på nätet.
Bild: Stefan Karlsson Mikael Jannesson, företagare i Uddevalla, startar sin första klockbutik efter att tidigare handlat med klockor på nätet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden