Bohusläningen

De löste en mordgåta mitt i centrum

En blandning mellan Cluedo och Pokemon Go beskriver arrangörer­na det som. Bröderna Johansson var några som ville testa Kluredo – ett virtuellt mordmyster­ium – som arrangerad­es i helgen.

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-990 00

”Kan du knäcka fallet?” Det var frågan som folk fick när det arrangerad­es ett virtuellt mordmyster­ium i Uddevalla centrum. Med hjälp av en mobilapp skulle detektiver­na leta efter ledtrådar.

– Vi får försöka lyssna till så många vittnen som möjligt, säger Mattias Johansson, som var en av deltagarna.

En blandning mellan Cluedo och Pokemon Go beskriver arrangörer­na det som.

Det gällde att arbeta som ett team för att leta efter virtuella vittnen, lösa utmaningar och eliminera misstänka och mordvapen för att till slut avslöja vem mördaren var.

Låter det intressant? Det var precis vad som pågick i helgen när eventet Kluredo – ett virtuellt mordmyster­ium drog igång i Uddevalla centrum.

Uddevalla var bara en av många städer där eventet arrangerad­es under lördagen och söndagen. Några som testade spelet var Robert, David och Mattias Johansson. Uddevallab­röderna berättar att det lät som ett intressant koncept.

– Vi tyckte att det verkade spännande. Samtidigt fanns det inte så mycket annat att göra nu så vi tänkte att vi testar detta, berättar David Johansson.

När vi träffar bröderna har de precis satt igång och bara hunnit med ett vittne, som lämnat en video som de har fått lyssna på. Än så länge är det svårt att säga vem som är mördaren.

– Det kommer nog att bli svårt, tillägger David Johansson.

Bakom evenemange­t står företaget Mordmyster­ium som annars brukar arrangera middagsakt­iviteter för kick-offs eller fester. Men på grund av coronapand­emin fick de ändra sitt koncept. Tony Skogh på Mordmyster­ium berättar att de ville ordna en promenadak­tivitet utomhus, där man kunde vara många men ändå hålla avstånd.

Kluredo går nämligen ut på att ett team går ut på stan och med hjälp av en mobiltelef­on letar reda på virtuella vittnen som finns utplacerad­e på en karta. Det fanns 16 vittnen och sex möjliga mordvapen – där det gäller att gissa rätt.

Men någon taktik för hur de skulle lyckas hitta mördaren hade inte bröderna.

– Vi får försöka lyssna till så många vittnen som möjligt och hitta personerna som kan ge oss ledtrådar, säger Mattias Johansson.

Det var första gången som evenemange­t kom till Uddevalla. Men för den som missade det berättar Tony Skogh att det även går att spela efter helgen, om man bokar som grupp. Förhoppnin­gen är dock att kunna köra nya mordgåtor.

 ?? Bild: Malin Rindvik ?? Med hjälp av en mobilapp kunde Robert, David och Mattias Johansson från Uddevalla leta virtuella vittnen utplacerad­e på en karta.
Bild: Malin Rindvik Med hjälp av en mobilapp kunde Robert, David och Mattias Johansson från Uddevalla leta virtuella vittnen utplacerad­e på en karta.
 ?? Bild: Malin Rindvik ?? Eventet Kluredo – ett virtuellt mordmyster­ium pågick i Uddevalla under helgen. David Johansson deltog tillsamman­s med sina bröder. ”Det fanns inte så mycket annat att göra nu så vi tänkte att vi testar detta.”
Bild: Malin Rindvik Eventet Kluredo – ett virtuellt mordmyster­ium pågick i Uddevalla under helgen. David Johansson deltog tillsamman­s med sina bröder. ”Det fanns inte så mycket annat att göra nu så vi tänkte att vi testar detta.”
 ??  ?? Mordgåtan skulle lösas med hjälp av en mobilapp.
Mordgåtan skulle lösas med hjälp av en mobilapp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden