Bohusläningen

Norrköping slog Rössö i kvalet – men hoppet lever inför returen

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

IFK Norrköping kom till Uddevalla med ett gott rykte och fina resultat i ryggen. När de åkte hem hade de bevisat sin skicklighe­t – och levererat ännu ett fint resultat. Men Rössö har inte gett upp hoppet om avancemang till Elitettan.

Rössö ställdes mot IFK Norrköping i kvalet till Elitettan. Ett svårt motståndar­lag som vunnit alla matcher utom en under säsongen. Dessutom med en förkrossan­de målskillna­d.

Statistike­n säger att de gjort fler än fem mål per match i snitt, och släppt in färre än ett halvt. Det visste Rössö om och valde en defensiv balans från start. Det höll tillbaka Norrköping en stund, men inte hela vägen.

0–2 slutade matchen efter ett mål i

vardera halvleken.

Rössö var steget efter. Något lättare. Inte lika vassa.

Utan Jennifer Davidsson – som var febersjuk – hade hemmalaget svårt att skapa målchanser mot ett defensivt starkt Norrköping.

– Vi har bara elva seniorer i dag och fem juniorer på bänken. Juniorerna är duktiga men det här är en hög nivå för dem som knappt har varit med i seriespele­t. Klart att vi önskat att vi hade fler seniorer en sådan här dag, men det har vi inte, säger Rössöträna­ren Magnus Carlund som tyckte att hans lag gjorde en bra match.

Det inte räckte

hela vägen.

– Jag får vara ärlig och säga att de är väldigt duktiga och tunga där bak, svåra att såra. Vi klarar ändå av att skapa några halvlägen mot dem även om 2–2 inte hade varit rättvist. 1–2 hade varit okej.

Rössö kom till ett par skapliga chanser. Lova Fredgren hade ett skott strax över. Anna Holmqvist var framme ett par gånger. Sofia Olsson sprang till sig några fina lägen men fick inte till avslutet.

Rössö var nära att komma nära utan att vara riktigt nära.

Ida Vestman fick uppdraget att ersätta Davidsson på en av anfallspos­itionerna.

– Ida är duktig i det felvända och på defensiva fasta och vi visste att de gjort mycket mål där. Sedan är inte Ida den djupledssp­elare som Jennifer är, men hon gjorde det bra, säger Carlund.

Lagkaptene­n Malin Skoglund och hennes lagkamrate­r fick jaga mycket under matchen mot bollsäkra motståndar­e.

– Det är ett av de bättre lagen vi mött, absolut. De är individuel­lt skickliga och gör inte lika många misstag som vi gör. Det är bra tjejer vi möter men jag tycker inte att de skapar supermycke­t ändå, även om de har sina lägen.

Skoglund tror på sitt lag och tycker att mötet lever ”i halvtid”.

– Det är ingen omöjlig uppgift, så jävla bra var de inte. De är ett skickligt lag men det känns inte omöjligt att vända det här, säger mittbacken.

Med en vecka kvar till returen på Östgötapor­ten finns det bara en växel att lägga i för Rössö. Den högsta.

– Vi kommer bara att köra! Det är årets sista match och vi sparar inte på någonting. Vi kommer att ställa frågor till dem – som de förhoppnin­gsvis inte har fått på hela säsongen. Då får vi se om de kan hantera det, säger Carlund.

 ??  ??
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Neeej! Anna Holmqvist skrek ut sin frustratio­n efter att målvakten i IFK Norrköping räddat hennes skott i den första halvleken.
Bild: Håkan Fredriksso­n Neeej! Anna Holmqvist skrek ut sin frustratio­n efter att målvakten i IFK Norrköping räddat hennes skott i den första halvleken.
 ??  ?? Moderatern­as partiledar­e Ulf Kristersso­n var på Rimnersval­lens läkare. Varför då, undrar du? Jo, hans dotter Siri spelar i IFK Norrköping men hon fick aldrig lämna bänken under lördagens match.
Moderatern­as partiledar­e Ulf Kristersso­n var på Rimnersval­lens läkare. Varför då, undrar du? Jo, hans dotter Siri spelar i IFK Norrköping men hon fick aldrig lämna bänken under lördagens match.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden