Bohusläningen

Tove Lindberg tog hem priset i Kropps första seger

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Tove Lindberg debuterade för Kropps och saknade den vanliga handbollsp­ubliken på läktaren. Annars fick hon ut det mesta av sin första match i nya klubben.

– Vi vinner med marginal och visar att vi är att räkna med, säger ”matchens lirare” efter storsegern mot Nacka.

Första kontakten togs förra fredagen, sedan har det gått fort för Tove Lindberg, Kropps senaste nyförvärv. Hon presentera­des dagen före matchen mot Nacka HK, efter att ha fått ett gott intryck av Uddevallak­lubben på första träningen.

Det var bara att bestämma sig och skriva på.

– Jag fick en väldigt bra känsla redan i måndags. Det här är ett lag som verkligen har kämpaglöde­n. Bra handbollst­jejer som ska visa att vi är här i allsvenska­n för att stanna, säger Lindberg.

Efter fyra träningspa­ss var det dags för debut. Med sex mål mot Nacka visade niometerss­pelaren att hon blir att räkna med.

– Jag försökte att gå in utan för höga krav på mig själv: ”Jag ska spela handboll och göra det jag är bra på”. Jag var nervös, men det var bara att lägga bakom sig när domaren blåste. Det var en bra första match med både positivt och negativt att ta med sig. Eftersom jag bara har tränat en vecka så får jag vara nöjd, säger 20-åringen som efter matchen fick ta emot priset som hemmalaget­s bästa spelare.

Kroppsträn­aren Robert ”Obbe” Östblom tycker att Tove Lindberg tillför mycket till truppen. I offensiven får han en genombrott­sspelare med bra skytte och attacker. Defensiven var annars nyckeln till segern mot Nacka.

– I dag håller vi i 60 minuter. Jag tror att vi är ett jobbigt lag att möta. Vi står rätt bakåt och Julia (Johansson) tar många bollar. Försvarssp­elet är jag väldigt nöjd med i dag, säger Östblom.

Kropps vann stort och tog säsongens första poäng. 33–18 gav laget mycket efter två raka förluster. – Det är tråkigt att vi inte får ha mer publik, men tyvärr är det så här. Vi vinner med marginal och visar att vi är att räkna med. Jag vet inte vad jag skulle önskat mer, säger Tove Lindberg.

Nystarten i Kropps började onekligen bra. Tove Lindberg ser klubbbytet som en chans att ta nästa kliv i karriären efter en tung period i She-klubben Skara.

– Jag är trött på att sitta på bänken som jag gjort tidigare. Här kommer spelare, ledare och klubben att hjälpa mig att utvecklas som handbollss­pelare, säger nyförvärve­t som planerar att flytta till Uddevalla i nästa vecka.

 ?? Bild: Erik Weiefors ?? High five och välkommen till Kropps! Tove Lindberg debuterade och fick pris som lagets bästa spelare i sin första match.
Bild: Erik Weiefors High five och välkommen till Kropps! Tove Lindberg debuterade och fick pris som lagets bästa spelare i sin första match.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden