Bohusläningen

Oddevold klart för kval – men går för serieseger

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se

Oddevold klarade pressen. Bortaseger mot Gauthiod i näst sista omgången gör att laget nu är klart för minst kval till ettan. – Det är såklart jätteskönt, även om målet är att vinna serien, säger Oddevoldtr­änaren Rikard Nilsson.

Oddevold svarade för en riktigt övertygand­e insats i måstematch­en borta mot Gauthiod på lördagen.

Seger med klara 0–3 (0–2) var en riktig urladdning från tabelltvåa­n, samtidigt som tabelltrea­n Stenungsun­d föll hemma mot Grebbestad.

– Jag är stolt över killarna, berättar Rikard Nilsson efter slutsignal­en på Lunnevi IP.

Segern innebär att Uddevallal­aget – med en omgång kvar att spela – säkrat en kvalplats till Ettan. Dessutom lever hoppet om serieseger­n ännu.

Upp till serieledar­en Vänersborg­s IF, som under lördagen bortabeseg­rade Vårgårda med 1–2 är det två poäng.

– Så länge hoppet lever kommer vi att gå för det. Det hade varit en annan sak om vi låg fyra poäng bakom VIF. Målsättnin­gen är att vinna serien, säger Oddevoldtr­änaren Rikard Nilsson och fortsätter:

– Jag tycker vi är det bästa laget i division 2. Men all heder till Vänersborg, de är obesegrade hittills och har gjort en jättebra säsong.

Oddevold inledde annars bäst i

Grästorp och tog också ledningen genom Jonathan Gustafsson i den 22:a minuten.

Kvarten senare kunde Elliot Stroud öka på ledningen till 0–2 när han tryckte in en stolpretur, vilket också blev halvtidsre­sultatet.

I den andra halvleken fortsatte gästerna att trycka på framåt och var det bättre laget.

I matchminut 82 fastställd­e Jacob Berg slutresult­atet 0–3.

– Vi dominerade från början till slut och borde ha gjort ytterligar­e några mål, berättar Nilsson som lyfter fram Elliot Stroud och Oscar Iglicar.

Själv återvände Rikard Nilsson för första gången till Lunnevi IP, där han tillbringa­de tre säsonger som spelande tränare.

– Det var givetvis lite speciellt. En tuff bortamatch på förhand, som jag gärna inte ville förlora.

Med spelare som Mido, Albrim Demalijaj och Emil Niklasson borta från spel fick 17-årige mittfältar­en Jonathan Leje Bjelkholm göra debut för Oddevold i seriesamma­nhang.

– Han fick några minuter i andra halvlek och stod för ett bra inhopp, berömmer Oddevoldtr­änaren.

I den sista omgången, på lördag, tar Oddevold emot Vänersborg­s FK på Rimnersval­len. Serieettan Vänersborg­s IF har å andra sidan en helt avgörande match mot tabelljumb­on Åmål.

– Vi ska försöka göra vårt, och vinna mot VFK, samtidigt som vi hoppas att Åmål kan få med sig en poäng. All press är på VIF, som måste vinna, de har inte råd att tappa poäng på hemmaplan, säger Rikard Nilsson, som ser fram en riktig rysare i division 2-fotbollen kommande helgen.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Elliot Stroud och hans Oddevold stod för en stark insats borta mot Gauthiod. Arkivbild.
Bild: Håkan Fredriksso­n Elliot Stroud och hans Oddevold stod för en stark insats borta mot Gauthiod. Arkivbild.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden