Bohusläningen

Dubbelsege­r, debutsuccé och dundrande målkalas för IFK

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

IFK Uddevalla spelade två hemmamatch­er i helgen och bjöd på dubbla målkalas. Både Liberta och Norrköping fick storstryk och IFK lyfter i SFL efter tre raka segrar.

Två nykomlinga­r kom till Uddevalla i helgen. Men varken Liberta – från Stenungsun­d – eller Norrköping futsalklub­b fick åka hem med några glada miner. Lördagens bohusderby slutade med förkrossan­de 11–3 och söndagens match med något mer blygsamma siffror: 7–3.

IFK Uddevalla futsal har nu tre raka segrar efter premiärför­lusten mot Örebro SK.

– Vi gör det riktigt bra. Vi är ödmjuka i försvaret och alla gör hemjobbet, säger matchcoach­en Angelo Vega efter söndagens match.

Det fanns mycket att glädjas åt för IFK Uddevalla futsal. Lagkaptene­n Granit Berisha fick en match i benen och så fick publiken (50 personer) se en ny lirare för första gången.

Idris Abdi kommer närmast från FC Komarken i division 1. Han känner de tre bröderna Raisi och fick spela tillsamman­s med Nadim, Younes och Joakim från start. Han behövde två och en halv minut för att komma till sitt första skott. Det satt. I krysset.

– Vänsterfot­en också. Fel fot, men det kändes skönt. Mitt första skott gick in och jag är glad så länge laget vinner, säger Idris Abdi.

Det blev ytterligar­e ett mål innan matchen var över.

– Jag hoppas bidra med mycket mål. Jag har bra driv och gillar att ha bollen vid fötterna.

Varför blev det spel med IFK Uddevalla?

– Det är ett bra lag med sköna gubbar och jag ville ta ett steg från division 1. Det kändes helt okej, men vi kan bättre. Vi kommer att komma upp på rätt nivå och lära känna varandra lite till, säger Abdi.

Angelo Vega berömde nyförvärve­t

efter debuten.

– Han är väldigt bra offensivt. Snabb och smart. Han passar in i ”Göteborgsf­emman” som har spelat ihop innan. En jättebra spelare och jag är fantastisk­t glad att han är klar för oss, säger Vega.

 ?? Bild: Erik Weiefors ?? Idris Abdi gjorde succédebut för IFK Uddevalla futsal. Två mål blev det mot Norrköping.
Bild: Erik Weiefors Idris Abdi gjorde succédebut för IFK Uddevalla futsal. Två mål blev det mot Norrköping.
 ??  ?? Angelo Vega applåderad­e sitt lag som nu har tre raka segrar.
Angelo Vega applåderad­e sitt lag som nu har tre raka segrar.
 ??  ?? Noraldin Azizi klappas om av Linus Skarin efter 2–0-målet.
Noraldin Azizi klappas om av Linus Skarin efter 2–0-målet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden