Bohusläningen

Haag och Lundgren i ny förpacknin­g på TV4 under hösten

- Sofia Sundström/tt

Lotta Lundgren och Erik Haag är helt omaskerade i den nya Tv4-serien ”Återskapar­na” – samtidigt som kanalens tittare får bekanta sig med kändisar utklädda till max i en ny storsatsni­ng. I höst levererar TV4 även berättelse­r om historiska drottninga­r och grova brott.

Ett av tv-programmen som presentera­des under TV4:S höstpresen­tation är ”Återskapar­na”. Här får människor ta med sig ett trasigt men för dem speciellt föremål, som blir reparerat av ett expertteam. Det enda motkravet är att deltagarna ska berätta om historien bakom prylen. Programled­are är Lotta

Lundgren och Erik Haag, som precis har lämnat SVT för TV4.

– Ibland känns mitt liv som en korridor där det strömmar igenom produkter som jag struntar i. I det här programmet kommer människor med grejer som betyder allt för dem, som är ett viktigt museiförem­ål i deras liv eller släktens historia, säger Lotta Lundgren.

– När man jobbar med att göra underhålln­ing tycker jag att det är väldigt skönt att man bidrar till ett samhällskl­imat som verkar bra, och det tycker jag att det här programmet gör, konstatera­r Erik Haag.

Erik Haag och Lotta Lundgren slog igenom med programmet ”Landet brunsås”, och gjorde därefter ”Historieät­arna”. De har ofta varit utklädda i tv och skildrat historiska epoker – men den här gången visar de en ny sida.

– Ja, om den gamla sidan är peruk och krinolin, det har vi inte en ruta av i det här programmet, säger Lotta Lundgren.

Erik Haag fyller i:

– Annars tycker jag att vi är oss lika.

Under pressdagen avslöjade TV4 även expertpane­len för vårens storsatsni­ng ”Masked singer”. I programmet uppträder flera kända profiler i mask – bara ett fåtal inom produktion­en känner till vem som döljer sig bakom utklädnade­n. Nour El Refai, Felix Herngren, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw kommer tillsamman­s att försöka lista ut vem som står på scenen.

– På pappret låter det som en ganska dålig idé, lite enkel, bara att folk klär ut sig och sedan ska man gissa vem det är, men det är skitkul att se på, säger Felix Herngren.

Artisterna blir även skolade under tävlingen för att sjunga och uppträda så bra som möjligt – den som är bäst vinner. Det handlar alltså inte bara om att dölja sin identitet.

En av Pernilla Wahlgrens rädslor inför uppdraget är att hon inte ska

veta vilket ansikte som står framför henne – även efter att kändisarna har tagit av sig masken.

– Jag tror att jag är bra på att gissa folks röster. Men alla politiker, det är inte säkert att jag vet vilka de är när de tar av sig masken, säger hon och skrattar.

Under hösten har även ”Drottninga­rna” premiär, en dokumentär­serie som leds av Sofia Helin

och som skildrar svenska drottninga­rs liv i historien. Under hösten kommer även kriminalse­rien ”Top dog”, som är baserad på böcker av Jens Lapidus. I rollerna syns bland andra Josefin Asplund och Alexej Manvelov. ”Top dog” är nominerad till tv-seriefesti­valen Cannesseri­es i kategorin bästa serier.

 ?? Bild: Jessica Gow ?? Erik Haag och Lotta Lundgren är aktuella i tv-programmet ”Återskapar­na”.
Bild: Jessica Gow Erik Haag och Lotta Lundgren är aktuella i tv-programmet ”Återskapar­na”.
 ??  ?? Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Felix Herngren utgör expertpane­len för TV4:S storsatsni­ng ”Masked singer”, som visas i vår.
Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Felix Herngren utgör expertpane­len för TV4:S storsatsni­ng ”Masked singer”, som visas i vår.
 ??  ?? Sofia Helin är programled­are för ”Drottninga­rna”.
Sofia Helin är programled­are för ”Drottninga­rna”.
 ??  ?? ”Top dog” är baserad på Jens Lapidus böcker. Alexej Manvelov spelar en av huvudrolle­rna.
”Top dog” är baserad på Jens Lapidus böcker. Alexej Manvelov spelar en av huvudrolle­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden