Bohusläningen

Sagor från hela världen

-

12 oktober 2010. Äpplen och gurkor och tänder som lossnar. Det var en hel del som skulle avhandlas bland barnen innan Eva Johansson kunde knyta upp sin sagopåse på Ljungskile bibliotek i går eftermidda­g.

Då var det dags för den populära sagostunde­n för barn från tre år och uppåt. Eva Johansson vet vad de gillar. Hon har läst sagor i Ljungskile i 18 år.

– Men det är inte alltid som jag kommer så djupt ner i påsen med böcker, berättar hon.

Ibland är det så mycket att prata om innan att jag kanske bara hinner med en bok.

I går eftermidda­g blev det i alla fall tre, inte så långa, sagor. Den sista berättades med diabilder på väggen. Temat för eftermidda­gen var ljud.

– Vov, pip och snarkninga­r hördes från bland andra fyraåringa­rna Vega Möller, Thea Edlund och Nora Olausson när Eva Karlsson, som är biblioteks­assistent, läste om den snarkande hunden och ur boken ”Djursagor från världens alla hörn”.

 ?? Bild: Stina Olsson ?? Att tänderna kan ramla ur munnen om man äter äpplen och gurka hörde till det som diskuterad­es under sagostunde­n av, från vänster, Vega Möller, Thea Edlund och Nora Olausson.
Bild: Stina Olsson Att tänderna kan ramla ur munnen om man äter äpplen och gurka hörde till det som diskuterad­es under sagostunde­n av, från vänster, Vega Möller, Thea Edlund och Nora Olausson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden