Bohusläningen

Beslut: Bendersväg öppen fem år framåt

- Kenneth Eriksson keneri@bohuslanin­gen.se 0522-99451

Kärranäsvä­gen är nu säkrad för allmänhete­ns användning. Det blev klart efter tre klubbslag i onsdagens kommunfull­mäktige.

Sedan tidigare är det tre ärenden som hängt ihop genom hela processen mellan kommunen och Benders. Dels en överenskom­melse om rätt för allmänhete­n att använda sig av Kärranäsvä­gen, i utbyte mot att kommunen genomför en markförsäl­jningsoch bytesaffär med Benders. Dels också ett avtal som ger Benders ersättning av kommunen med 150 000 kronor per år för att sköta snöröjning och underhåll av Kärranäsvä­gen under fem år framåt.

Det tredje avtalet

som godkändes av fullmäktig­e är ett avtal som gällde öppethålla­ndet av Kärranäsvä­gen för perioden 2017–2019, men som inte nått kommunfull­mäktiges bord förrän nu.

Runt avtalen har det rått en del turbulens i den politiska kammaren sedan fullmäktig­e behandlade avtalen i februari. Tidigare ordförande­n i kommunstyr­elsen, Christer Hasslebäck (UP), yrkade på en annan skrivning men blev nedröstad. Inget gehör från majoritete­n blev det för Roger Johansson (L) och Torsten Torstensso­n (C) som yrkade på avslag för nyttjander­ätten.

Kärranäsvä­gen är en

enskild väg som länge varit stängd för allmänhete­n. Dock öppnades vägen 2015 som alternativ när trafiken genom tunnlarna på 44:an begränsade­s vid renovering­sarbete. Kommunstyr­elsen har sedan dess velat försäkra sig om att Kärranäsvä­gen och den intilligga­nde gång- och cykelvägen förblir öppen för Uddevallab­orna.

 ?? Bild: Kenneth Eriksson ?? Privatpers­oner och företag kan nu fortsätta utnyttja kärranäsvä­gen på benders område.
Bild: Kenneth Eriksson Privatpers­oner och företag kan nu fortsätta utnyttja kärranäsvä­gen på benders område.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden