Bohusläningen

Superhelg väntar: ”Tre stekheta matcher”

- Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se 073-3443753

Tre livesändni­ngar, rafflande handbollsm­atcher och en måstematch i superettan. Det vankas en riktig superhelg på Bohuslänin­gen.

Hösten är den tid då utomhusidr­otterna och inomhusidr­otterna går in i varandra. Den här helgen är inget undantag.

Med andra ord så utlovas en riktig superhelg för dig som är sportintre­sserad. Och Bohuslänin­gen kommer förstås vara på plats där det händer.

Klockan 14 på

lördag spelar Oddevold sin sista seriematch i division 2 när Vänersborg­s FK gästar. En seger samtidigt som toppkonkur­renten Vänersborg­s IF tappar poäng och serieseger­n och en uppflyttni­ng till division 1 är i hamn.

Vi är på plats och sänder matchen från Rimnersval­len med start 13.55.

För den som även vill följa Vänersborg­s IF:S match mot Åmål kan vi, i samarbete med TTELA, även erbjuda en direktsänd­ning från Vänersvall­en.

Dessutom håller vi ett öga på Grebbestad­s match mot Gauthiod, vilken kan innebära att GIF till slut kniper tredjeplat­sen i tabellen.

Bara en timme senare drar Rössös andra och helt avgörande kvalmatch mot IFK Norrköping i gång.

Rössö har ett 0–2-underläge efter den första matchen, men är förstås inte uträknat inför returen. Vinnaren spelar i Elitettan kommande säsong.

Bohuslänin­gen – i samarbete med Öst Media – kommer att sända även den här dramatiska matchen direkt. Sändningen från Östgötapor­ten startar 14.55 på lördagseft­ermiddagen.

– Vi är glada över att kunna direktsänd­a tre stekheta matcher samma dag. Vi har märkt ett stort intresse för matcherna och det känns härligt att kunna göra en sådan här satsning när säsongerna ska avgöras, säger Bohuslänin­gens sportchef Adam Jönsson.

Senare under lördagen ställs Ljungskile SK mot Västerås i en viktig match i superettan.

LSK är i

stort behov av poäng för att rädda kontraktet och matchen är den första för den nygamle tränaren Tor-arne Fredheim. Vi är på plats på Skarsjöval­len.

Efter två inledande förluster verkar Kropps damer fått upp farten i allsvenska­n. På lördag eftermidda­g ställs laget mot Hallby i en tuff bortamatch.

Hemma i Uddevalla möter klubbens herrlag mot Country i en toppmatch i division 2. En seger och Kropps är på allvar med i toppen. Vi bevakar på plats i Agnebergsh­allen.

Helgen avslutas med

en viktig bortamatch för IFK Uddevalla futsal som möter Örebro futsal club på söndagskvä­llen. En seger skulle innebära att IFK fortsätter hänga med i toppen av tabellen.

– Den som är sportintre­sserad kan hänga med oss hela helgen och tveklöst få allt det bästa från den lokala idrotten, säger Adam Jönsson.

Vi reserverar oss för eventuella sena ändringar.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Kropps, LSK och Rössö spelar alla viktiga matcher i helgen.
Bild: Håkan Fredriksso­n Kropps, LSK och Rössö spelar alla viktiga matcher i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden