Bohusläningen

Andersson blir avstängd nästa match

- Marie Carlsson/tt Simon Norberg/tt

Janne Andersson blev ordentligt frustrerad i slutet av Sveriges Nations League-match mot Portugal och varnades av domaren. Därmed missar den svenske förbundska­ptenen nästa match.

– Jag tycker det var en synnerlige­n låg nivå, säger han.

Eftersom Andersson fick gult kort även i hemmamötet mot Portugal stängs han av i nästa match, hemma mot Kroatien den 14 november.

– Att vi får två gula kort den här matchen är jättekonst­igt utifrån den nivån det var. Jag tyckte inte vi protestera­de så mycket. Men nu fick vi det och det är inget jag är glad eller stolt över att jag är avstängd i nästa match. Men som jag sa tycker jag det var en synnerlige­n låg nivå. Jag sa inga otrevlighe­ter mer än att jag protestera­de, säger han på presskonfe­rensen efteråt.

På väg av

planen efter förlusten sökte han upp det serbiska teamet med huvuddomar­en Srdjan Jovanovic i spetsen.

Jag sa inga otrevlighe­ter mer än att jag protestera­de

– Jag pratade med fjärdedoma­ren och sade ”har ni den här nivån blir det många kort framöver”. Det var ett orutinerad team.

Matchen mot Kroatien

är en ödesmatch för Sverige när det kommer till om blågult ska få spela kvar i den högsta divisionen eller inte. Kroatien har tre poäng till godo till Sverige som fortfarand­e står på noll poäng.

– Man vill alltid ha sin förbundska­pten på bänken. Man vill vinna matcher och vi har inte gjort det. Det är klart det kan brinna till i huvudet, säger Mikael Lustig.

 ?? Bild: Janerik Henriksson ?? Sveriges förbundska­pten Janne Andersson visade heta känslor på bänken i Lissabon och fick gult kort.
Bild: Janerik Henriksson Sveriges förbundska­pten Janne Andersson visade heta känslor på bänken i Lissabon och fick gult kort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden