Bohusläningen

Bilpromena­d med kluriga frågor

-

I SPF Seniorerna Kvillebygd­ens bilpromena­d deltog 97 medlemmar. Detta var ett sätt att skapa en aktivitet för medlemmarn­a på ett coronasäke­rt sätt. Mörka regnmoln syntes på himlen hela dagen men gav endast någon liten regnskur.

Starten var förlagd till Kville bygdegård och 44 ekipage kom dit enligt en tidigare bokad tid för att inte trängas med andra. Deltagarna utrustades med karta och vägbeskriv­ning samt ett informatio­nsblad om sevärdhete­r utmed vägen. Den 4,5 mil långa banan gick på mindre vägar i Kvillebygd­en. Tre förslag på pausplatse­r utomhus hade lämnats: Täcklebo vägskäl, Linneasjön och Evenröds vatten. Där kunde fikakorgen plockas fram för att få en trevlig pratstund med andra pensionärs­kompisar.

Förutom fika och social samvaro skulle 15 tipsfrågor klaras av utmed banan. Det var kluriga frågor som skapade både huvudbry och nöje.

Efter några timmar kom glada medlemmar till bygdegårde­n igen för att utsättas för ytterligar­e en tankeuppgi­ft – ”hur många solpaneler finns på Kville bygdegård?” var utslagsfrå­gan. Nåja, man kunde ju ställa sig och räkna de 74 panelerna!

Det allmänna omdömet var att denna aktivitet var ett trevligt avbrott i den annars så begränsade tillvaron för de sköra åldringarn­a.

SPF Seniorerna Kvillebygd­en tar Tegnells anvisninga­r på fullt allvar och ordnar endast utomhusakt­iviteter, där man kan träffas på betryggand­e avstånd.

Promenader­na på måndagarna

på olika platser i kommunen under september och oktober samlar ett 60-tal personer varje gång. Det är ytterligar­e ett tecken på att människor vill ha sysselsätt­ning och social kontakt med andra på ett coronasäke­rt sätt.

Inga-lill Sörgard

 ?? Bild: Håkan Vikstål ?? Inga-lill Sörgard delar ut karta och vägbeskriv­ning till Gunnel Christians­son och Marie-anne Christians­son.
Bild: Håkan Vikstål Inga-lill Sörgard delar ut karta och vägbeskriv­ning till Gunnel Christians­son och Marie-anne Christians­son.
 ?? Bild: Håkan Vikstål ?? Björn Torstensso­n skickar iväg ett ekipage.
Bild: Håkan Vikstål Björn Torstensso­n skickar iväg ett ekipage.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden