Bohusläningen

Rockets upp i serieledni­ng

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Uddevalla har på några år levererat spelare till juniorland­slag och superligan. Nu kommer en ny innebandyt­alang, 16-årige Oscar Olsson.

Det är Oscar Olssons första A-lagssäsong, men redan i somras talades det om att den unge division 5-spelaren var någon att hålla ögonen på.

Han har stått för fem mål och en målgivande passning i de tre inledande matcherna av seriespele­t, men ska man snacka om någon sorts genombrott så kom det sent på torsdagskv­ällen mot Frölunda i nya hemmahalle­n Rampen.

Tre gånger hittade

han nätet när Rockets i slutet av den tredje och sista perioden vände 2–4-underläge till seger i förlängnin­g – och visst var det unge Oscar Olsson som från vänsterkan­ten skickade in den avgörande bollen efter ett lobbpass från Dennis Lindblom.

– Jag blev förvånad. Det är inte ofta man sätter ett sådant avslut. Så gött, men det var en sådan dag, säger planens yngste spelare och ler lite besvärat åt gliringarn­a från de äldre lagkamrate­rna.

De två poängen räckte för att ta hittills obesegrade WH Rockets till serieledni­ng.

Rockets hade flera bra chanser att göra fler mål, men stolparna och en storspelan­de bortamålva­kt satte stopp. Oscar Olsson hade själv två avslut i ribban, men kunde utan besvär rycka på axlarna åt att det inte blev fler mål det den här kvällen.

Klivet från B-laget kan bara betecknas

som en succé.

– Det har börjat bra, mycket bättre än jag själv vågat hoppas på. Det är kul så länge det varar, men det har ju också gått väldigt bra för laget och det tror jag att vi lade grunden till med en riktigt bra försäsong.

Rockets spel var dock ganska svajigt under de två första perioderna.

– Det sämsta vi gjort hittills i höst, men den sista kvarten var å andra sidan riktigt bra. Vi har ju ett bra lag med en blandning av ungt och gammalt och ska absolut kunna vinna serien, säger Oscar Olsson och balanserar snyggt sin ödmjukhet med en lagom skopa kaxighet.

Den svaga starten

hade sin förklaring i sjukdomar och skador som drabbade försvarssp­elet, vilket skapade oreda och otrygghet.

– Vi fick kasta om i uppställni­ngen, men det blev lugnare och bättre efterhand, säger tränaren Peter Nyström.

Nyström hyllar Oscar Olsson, men låter honom inte sväva iväg.

– Tja, nu har han ju knappast fötterna på jorden längre, haha. Han gör en del juniormiss­tag och det måste han för att lära sig, säger Rocketsträ­naren.

 ?? Bild: Christer Lindgren ?? oscar olsson jublar efter att ha gjort tre mål i matchen mot Frölunda.
Bild: Christer Lindgren oscar olsson jublar efter att ha gjort tre mål i matchen mot Frölunda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden