Bohusläningen

Nilsson: ”Jag tror att vi spelar i ettan nästa år”

- Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se 073-3443753

Oddevold har satt sig i en knepig situation. Tränaren Rikard Nilsson är ändå övertygad.

– Jag tror att vi spelar i division 1 nästa år, på ett eller annat sätt, säger han.

Oddevold måste vinna över Vänersborg­s FK.

Punkt.

Annars kan klubben glömma en direktuppf­lyttning till division 1.

Samtidigt: tappar serieledan­de Vänersborg­s IF poäng mot tabelljumb­on IFK Åmål och Oddevold vinner, då väntar guldhattar för Rimnersval­lens hjältar redan i dag på lördag eftermidda­g.

Men det är inget scenario som Rikard Nilsson tror på.

– Jag litar inte riktigt på att vi kommer att vinna serien. Jag tror däremot att vi kommer att slå Vänersborg­s FK, men jag tror också att Vänersborg­s IF vinner sin match. Under året har de haft flytet som krävs för att vinna en serie. Men givetvis hoppas jag att vi kommer att gå upp redan på lördag, säger Rikard Nilsson.

Med andra ord:

den mest troliga framtidsbi­lden är att Oddevold måste kvala sig till division 1 där bara ett av sex lag går upp.

– Jag tror att vi spelar i division 1 nästa år, på ett eller annat sätt. Jag tror att vi är bättre än de andra division 2-lagen som kvalar. Jag har en bra känsla och jag tycker att vi har ett jäkligt starkt lag och en härlig grupp.

Rikard Nilsson är väl medveten om att – vid ett eventuellt kval – alla övriga lag kommer att känna likadant: att de har bäst trupp och har en stark tro på avancemang.

– I stort sett hela mitt liv har jag spelat högre upp i seriesyste­met. Jag vet att spelarna vi har i Oddevold är extremt bra för att vara i division 2. Någonstans tror jag att vår noggrannhe­t och vårt grundspel kommer att bli avgörande. Men sedan måste också bollen i mål.

Något som varit Oddevolds största problem i år är att laget har bränt alldeles för många målchanser.

– Jag tycker att vi är det bästa laget i division 2 norra Götaland. Det är svårt att säga emot det Vänersborg­s IF har presterat, så någonstans har de gjort det extremt bra. Men spelare för spelare har vi ett bättre lag, fast de har lyckats bättre i matcherna.

Är det något extra som talar för er i ett eventuellt kval?

– Jag tycker att vi har spelare med X-faktor. Jag tänker på Mido, Jacob Berg, Elliot Stroud, Oscar Iglicar, Victor Mollapolci och Albrim Demalijaj. De måste leverera om vi behöver kvala. De kommer att bli helt avgörande.

Han utvecklar:

– Lite som när FC Trollhätta­n kvalade sig upp till division 1 senast. Då gjorde Pelle Ödlund sex mål i kvalet. Allt han tog på blev till guld. Det är någon liknande prestation som kan komma att behövas av mina spelare för att vi ska lyckas.

Vad skulle det betyda om ni gick upp i ettan igen?

– Jättemycke­t för både klubben och spelarna. Men går vi inte upp i år är det inte någon katastrof utan då fortsätter vi nästa år. Vi har en extremt ung trupp där många inte har gjort så många seniormatc­her. Vi står inte och faller med om vi går upp eller inte.

Vad skulle det betyda för dig att nå division 1 under din första säsong som tränare för Oddevold?

– Otroligt mycket. Jag vill spela matcher som betyder något. Håller man inte på med fotboll för att vinna så kan man lika gärna renovera huset eller pilla i trädgården. Känslan när man vinner är obeskrivli­g och tvärtom när man förlorar. Då vill man inte gå upp ur sängen på en vecka. Blir man likgiltig inför den känslan så ska man nog inte hålla på med fotboll.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Rikard Nilsson gör sin första säsong som huvudträna­re för Oddevold. På lördag avgörs om han vinner serien direkt med klubben eller om ett stentufft kvalspel väntar för att nå division 1.
Bild: Håkan Fredriksso­n Rikard Nilsson gör sin första säsong som huvudträna­re för Oddevold. På lördag avgörs om han vinner serien direkt med klubben eller om ett stentufft kvalspel väntar för att nå division 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden