Bohusläningen

Fredheim tillbaka i hetluften: ”Ska bli spännande”

- Adam Jönsson adam.jonsson@bohuslanin­gen.se

De sista förberedel­serna är på plats. Nu ska Tor-arne Fredheim göra nygammal debut som Ljungskile-tränare. Uppdraget: rädda LSK kvar i superettan.

– Det har varit en intensiv vecka, säger Fredheim.

Fyra träningar. Det var vad Tor-arne Fredheim fick i förberedel­se inför sin första match som nygammal tränare för Ljungskile SK.

Nu börjar allvaret på riktigt. Något Lsk-tränaren ser fram emot.

– Jag är sugen att se spelarna i matchsitua­tion utifrån vad vi har pratat om och jobbat på. Det ska bli spännande, säger Tor-arne Fredheim efter fredagens matchförbe­redande träning på Skarsjöval­len.

LSK ställs mot

Västerås SK – en klubb som Fredheim tidigare tränat – och en seger är i det närmaste ett måste om laget ska få häng på lagen ovanför och fortsatt vara med i kampen om ett nytt kontrakt.

Samtidigt kommer laget från en tung bortaförlu­st mot Dalkurd och den snabba och plötsliga förändring som skedde när Jörgen Wålemark i söndags fick sparken.

Och frågan är hur stor prägel en ny tränare egentligen hinner sätta på sitt lag efter bara fyra träningar.

– Jag har fått se mycket av spelarna som har visat framfötter­na och anammat det vi har jobbat med. Det har varit en intensiv vecka men det är viktigt att de också slappnar av och inte tänker för mycket på det vi jobbat med utan fokuserar på att lira boll och vinna matcher, säger Fredheim.

Mer konkret har LSK fokuserat på spelet både i anfall och försvar.

– Vi har jobbat med anfallsspe­let. Vilka ytor vi söker och hur vi ska göra mål. I dag (läs: fredag) jobbade vi med försvarssp­elet. Vi ska bli svårforcer­ade.

Under det omkring

en timme långa passet på fredagsför­middagen var det mest fokus på taktiska moment. Fredheim drillade bland annat sina spelare i hur han vill att laget ska sätta press innan fokus skiftade till fasta situatione­r.

För den som tittade på såg det också onekligen ut som att det blir en formations­mässig förändring till lördagens match.

LSK ser ut att överge trebacksli­njen med tillhörand­e så kallade wingbacks för en mer klassisk fyrbacksli­nje.

Men Fredheim vill inte avslöja exakt vilken formation han kommer att använda sig av.

– Vi behöver inte laborera med siffror. Egentligen handlar det om att vi måste ta trepoängar­e. Så enkelt är det. Då måste man titta på truppen för att se vad som är bäst och hur kan vi vinna matcher men samtidigt släppa in så få mål som möjligt, säger Fredheim.

Vad tänker du om er motståndar­e Västerås?

– Det är ett fysiskt lag. Vi har gått igenom det taktiska men fotboll är också ett fysiskt spel, speciellt om man möter ett fysiskt lag. De mosade Sundsvall rent fysiskt.

– Det fysiska är inget man kan coacha spelarna till utan det är spelarnas huvuden som måste vara med. Det är oerhört viktigt att tampas i duellspele­t. Då kan allt det taktiska egentligen vara en bisak. Får vi inte in löpvilligh­eten och offrar oss både för att göra mål och förhindra att vi släpper in mål spelar det taktiska ingen roll alls. De ska absolut inte slå oss fysiskt. Då blir jag besviken. golf

Handboll

ISHOCKEY

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Så här såg det ut förra gången Tor-arne Fredheim ledde LSK. Nu är 57-åringen tillbaka på klubbens tränarbänk.
Bild: Sebastian Lamotte Så här såg det ut förra gången Tor-arne Fredheim ledde LSK. Nu är 57-åringen tillbaka på klubbens tränarbänk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden